maanantai 31. maaliskuuta 2014

..kuppi-pesiä..

Moikka!
Kuistin nurkkaan innostuin viikonloppuna tekemään keväisen-asetelman.
ja viime kesänä kuisti sai pientä ehostusta klik..
Siitä rempasta jäi tuo katto käsittelemättä ja olis se aika kiva myös vaaleana, vai mitä..? 

Mutta siihen asetelmaan johon käytin parittomia kahvikuppeja..

 Koristemunia, höyheniä, tipusia sekä pupuja.
Valkoinen kanerva on syksyisestä asetelmasta, vielä ei edes pahemmin varise niinkuin ei muutkaan kanervat ne laitoinkin narsissien kanssa jatkamaan eloaan.
 Vanhat kahvikupit on vaan niin suloisia.
Ennen ollaan osattu nauttia - nykyään ryystetään isoista mukeista sumpit.
 Katatko sinä kahvit pieniin kuppeihin..?
Vai oletko muki-ihminen..?
 En muista koska olisin näin ajoissa laitellut mitään pääsiäiseen liittyvää. 
Yleensä viimetingassa ruohot kasvamaan ja ehkä joku koriste jostakin esille.
 Nyt on aikaa leikkiä, kun ei työt paina.
..lyhtyihin laitoin myös kurkistajia..
 Syksyinen krysanteemi-kimppu kuivattuna.
Purkit ovat peräisin tädiltäni - ovat aikasta kauniit.
 Pitäisi ehkä joku parempi paikka niille keksiä..
 Joko sinä olet laittanut pääsiäistä kotiin, vai jääkö laittamatta..?
Meillä ei kyllä sen pahemmin pääsiäistä olla yleensä vietetty.
Itse olen monet vuodet ollut pässiäis-pyhät duunissa.
Aikoinaan munia piiloteltu ja kyläilty, ehkäpä tehty parempaa ruokaa..
 Siinäpä se!
Vietetäänkö teillä pääsiäistä juhlallisin menoin?
Tulipas paljon kysymyksiä - onkohan tää joku ikävaihe..?
No, mutta mukavaa uutta viikkoa ihan jokaiselle piipahtelijalle - Tanni

29 kommenttia:

  1. Ihania nuo kuppipesät,ja kaunis kokonaisuus.
    Mie juon vain teetä ja sen aina mukista.
    Pääsiäinen on miulle suurempi juhla kuin joulu, vietämme sitä orttodoksisen perinteen mukaan, hiljalleen jo kotia koristelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja juttuja olet tehnytkin jo ja esitellyt meille <3
      Kuulostaa ihanalta, että on niitä perinteitä ja niitä vaalitaan - kuului sitten johonkin uskontokuntaan tai ei.. teetä pitäisi juoda itsekin enempi - ainakin vihreää teetä - sen kun sanotaan olevan niin terveellistä..

      Poista
  2. Kyselyiässä, näemmä :-D
    Meillä laitetaan pääsiäiseksi muutamia koristeita, lapset syö suklaamunia ja ruoka on vähän parempaa kuin normaalisti.
    Ihanan kauniita tipupesiä olet tuunaillut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä kyselyikä?? heh - joo.. samaan tapaan meilläkin nuo pässiäiset vietetään - ei erityisiä juhlallisuuksia.. Lapsista on hauskaa käydä virpolemassa ja sitten pässiäisenä munia napostella - maistuu ne kyl mullekin..sellaset hyvät - ei ne jauhomunat =)

      Poista
  3. Nyt en kyllä kestä. Aivan ihania pääsiäistunnelmia siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi, voi kiitos<3.. joo tää on aika harvinaista herkkua etä täl pellolla laitetaan pässiäistä enempikin..

      Poista
  4. Kaunis kuistinnurkaus.joitakin pääsiäis koristeita laitetää ja lapsukaisille suklaamunia varataan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, teillähän niitä lapsukaisia siellä on ja varmasti namuset maistuu, on se mukava jotakin pientä laittaa =)

      Poista
  5. Kaunis kuisti ja hieno asetelma. Pääsiäistä en oo laittanut vielä yhtään. Yleensä ostan kimpun tulppaaneja ja suklaamunia ja laitan muutaman koristeen ja siinä se :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija<3
      Kuulostaa tutulta, en itsekään yleensä sen kummempia juttuja ole tehnyt/ laitellut, mutta nyt jotenkin on ihan hauskaa leikitellä..

      Poista
  6. ♥oi,miten suloisia pääsiäsjuttuja!

    VastaaPoista
  7. Kysymyksiin siis vastauksia..Kun katan pöytää arkena sillä on väliä kuka meille tulee, jos se on tyttäreni perheineen tai poikani niin silloin mukeista kahvitellaan, jos taas on sama porukka mutta vaikka joulu tai joku juhlapäivä silloin katetaan valkoiset kupit.(lapset ei innostu äidin ruusukupeista :) ) no jos on minun tai miehen vanhemmat niin silloin katetaan ruusukupit..siis nuorisolle mukeja ja muille sit hienommin..itse juon ruusumukista :)
    Pääsiäistä en ole laitellut yhtään..tuolla olisi siemen pussi odottamassa et laitan pääsiäisruohon kasvamaan, mutta kun se kasvaa niin nopeasti etten vielä ole laittaut sitä..tänään kuitenkin aion leipoa niin saan puhallettua muutaman munan jotka sit koristelen..
    Meillä ei kauhiasti ole mitään perinteitä pääsiäisenä mutta jotain sentään suklaamunia, kukkia maljakkoon..pääsiäsruohot ja tipuja, (yksi tai kaksi kanaa pitäisi ommella)..sitten niitä koristeltuja munia..koivunoksia, (niistä pajunkissoista en tykkää) ja leivon rahkapiirakkaa..ja jotain hyvää ruokaa :) Siinäpä meidän pääsiäisjutut onkin..
    Voi ihanuus miten kaunista tuossa hyllyssä on..ja ihania nuo munat just minun mieleisiä vaaleanpunaisia...ja noi peltipurkit ihan huippu ihanat...ja se ruusutaulu..kuten sanoit meillä on ihan sama maku sisutuksessa... tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mekin muki-ihmisiä ollaan ja kavereille mukeista tarjotaan kahvit. Mutta jos "vanhempaa & arvokkaampaa" väkeä tulee taloon niin kyllä mä sitten pikkukupit katan pöytään.
      Rahkapiirakka on niin mun herkkua - sitä voisinkin tehdä myös. Mukavilta kuulostaa nuo sinun koristelut, pienillä asioilla sitä kuitenkin saa fiilistä.
      Hyllyssä olevat tavarat on kaikki kirppulöytöjä paitsi ne peltipurkit sekä tuohikkaat jotka sain omalta mummolta, eivät kyllä näy hyvin.. Kiva kun on samanhenkisiä blogi-ystäviä<3

      Poista
  8. Mukista yleensä juon, joskus jos on vieraita voidaan juoda sinivalkoisista kahvikupeista. Kesällä kyllä pidän parittomia ruusukuppeja (jotka on ihania) koristeena enimmäkseen.
    Jotain pientä koristelua täytyy taas pääsiäiseksi laittaa...ja tietysti mämmiä syödä, tykkään :) ja joku suklaamuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaiset pienet kupit on kyllä niin hauskoja monissa jutuissa.
      Joka vuosi olen pienen pikarin ostanut mämmiä, mutta ei se oikein maistu.. eikä kukaan muukaan sitä perheessä syö. Pasha on hyvää, jos ei vaan ole liian magiaa..

      Poista
  9. Olethan laittanut jo paljon kaunista pääsiäiskoristetta. On mullakin jo ruohot kasvamassa, mutta laittelen jotain pientä vähän lähempänä pääsiäistä. Jotain paistan pientä rahkapiirasta tms, mutta ei hirveästi laiteta kun ei ole lapsia. Muutama suklaamuna kait pitäisi ostaa :) Vielä on kinkku pakkasessa, joten se pitäisi paistaa pääiäiseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäiskinkku kuulostaa hyvältä, pitäisikin tuo muistaa ens jouluna..
      No, nyt on enempi koristetta kun aikoihin, vuosiin.. Kyllä se ruoho ja jokunen muna on yleensä riittänyt ja kun virpojia käy niin oksat esillä - siinähän se. Rahkapiirakka nam!!!

      Poista
  10. Mun pitäis kanssa löytää sellanen sisäinen koristelija-ihminen itestäni, vaan ei oo vielä löytyny. En edes taida omistaa ensimmäistäkään pääsiäiskoristetta. Joku ruoho nyt olis vielä aika pieni vaiva. Kuitenkin sitte ihastelen ja huokailen miten nättejä juttuja toiset on tehny. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mutta sulla on taidokkaita ompeluksia, enkä minäkään nuorempana moisia koristuksia olisi väsäillyt - taitaa tää ikä vaan tehdä tehtäviänsä.. ehkä sinussakin on se pieni koristelija joka ajan mittaan pääsee esille<3

      Poista
  11. Komppaan Sagaa;nyt en kyllä kestä! Ihan supersuloisia kuppipesiä!!! Sulla kyllä on taas niin välähtänyt,wow! Ja muutenkin on niin paljon kaikkea pientä somaa kuistilla,tykkään :) !
    Itse ostelen eriparikuppeja koristeeksi, mutta mälsästi sitten juon kahvini aina mukista :/ Mutta kyllä ne pienet koristeenakin ilahduttaa :)
    Pääsiäiskoristelut on mulle aika vieras käsite,enkä oikeen tiedä edes miksi. Nyt olen ekaa kertaa vähän innostunut laittamaan pääsiäistä,kun näissä blogeissa on niin ihania ideoita! Mutta saas nyt nähdä jääkö suunnitteluvaiheeseen... Tytölle tietty pääsiäismunia ja joitain pikkutipusia ollaan edellisinä vuosina ripoteltu sinne tänne.Ruohon siemenet sentään olen jo ostanut ja ihan astiankin niitä varten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mukista minäkin kahvini juon. Tuollaisesta pikkukupista menisi huikalla, sen verran on kahvi-kissan vikaa..
      Kupit on niin kauniita ja on mälsää pitää niitä kaapin perällä, niin tää nyt oli yksi tapa saada ne esille, tarttis keksiä niille joku kiva paikka, missä niitä voisi ihastella muutenkin..
      Niinkuin sanoinkin niin tää on harvinaista, että meikäläinen näin ajois ja näinkin paljon koristetta laittaa, mutta nyt näin - ens vuonna taas työssä niin sitten voi kattella kuvista että kyllä joskus on jotakin ollut.. heh - ja lapsistahan on mukavaa etsiskellä munia ja saada ylläreitä. Juu ruoho tarttee vielä laittaa!

      Poista
  12. Kuisti on nyt upea.valkoinen maali ollut taas asialla;)Hienoja kuppukoristeita oot tehnyt.Mullakaan ei enää pääsiäiskoristeet oo in.Pakolliset ohraistutukset ja paljon suklaamunia.Nyt tosin sain Kosotädiltä pupusia;)Pääsiäiseen kuuluu enemmänkin hyvää ruokaa ja herkuttelua.
    Ja kahvi juodaan ruusukupista;päästään ikään vanhan ajan ytimeen;)Ja kahvi maistuukin paremmalta pikkukupista. Mulla on yksi ihan samanlainen peeltipurkki kun sulla siellä hyllyssä.Ite käytän vanhoja peltipurkkeja sokerin ja kanelinsäilytyksessä.Muovipussilla vuoraan ensin purkin ja sinne sitten sujautetaan aines. Taas saatiin leivontahommiin vanhan ajan henkeä=) Mukavaa viikkoa.Täällä sataa lunta.......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3
      Kuistista tuli niin paljon valoisampi ja avaramman oloinen maalin avulla.
      Nuo purkit on ollut kahvi ja sokeripurkkeina, ainakin niissä on sellaiset pienet tarrat vielä jäljellä. Mutta voisin kyllä ottaa köksään ja laittaa just noin leivonta-tarvikkeille - olis kivat niin!
      Kuulostaa ihanalta, että vielä käytetään pikkukuppeja ja nautitaan. Luulen, että aika monella on samanlaiset "perinteet" hyvää ruokaa, yhdessäoloa sekä munia - paljon =)
      Ai - lunta - voi kääk!

      Poista
  13. Olen löytänyt vanhan rakkauden uudelleen ja decoupagelakka on taas niiiin ihanaa muutamien vuosien taukojen jälkeen. Munia on nyt tehtailtu urakalla ja lautasliinoja silvottu :) Seuraavaksi meillä tehdään kuppipesiä. Nuo on kyllä niin sööttejä, että idea on varastettava :)

    VastaaPoista
  14. Lakkailu on kivaa puuhaa ja edullista.. Näitä pesä-ideoita saa varastaa<3

    VastaaPoista
  15. Iki-ihania asetelmia, on niin pääsiäistä, että! Meillä ei oo minkäänlaista pääsiäistä...paitsi yks kukko istua kököttää pöydällä. Pitäis kai sitä laittaa kasvamaan jottae ruohoa ja katella tipusia.
    Ennen oon laittanu paljonkin kaikkea pääsiäiseen liittyvää, nyt ei enää jaksa..lue viiti :)

    Teijän kuistikin niin ihana...ihmettelin niitä narsisseja, miten ne kasvaa noin vaan ruukussa..onko niissä multaa ollenkaan. Ja ihanaa ruusukangastakin oot löytäny.

    Kaikkea ihanaa postauksissa, ei oo joutanu eikä jaksa tapella netin toimimisen kans. Miellä vaihtuu tää paskan XP kohta windows 7 ja taitaa tulla pitkä postausjakso ennenku mies saa koneeni toimimaan. Huoh! On se niin kummallista...pitäis olla nainen näittenkin käyttöjärjestelmien takana, eivät olis niin monimutkasia, eikä jatkuvasti vaihtelis :D HAH!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Narsissit on mullissa ja kukittuaan istutan pellolle. Kyllä naisten vaan pitäis ottaa ohjat kaikessa ja mun mielestä google ei ole veli vaan täti =)

      Poista
  16. Voihan pääsiäinen ..sen verran oon päästäny ajatuksiin että pajunkissat odottaa koristelijaa. Täytyis ehkä aktivoitua. Sun koristukset näyttää niiiin suloisilta :)

    VastaaPoista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..