tiistai 30. heinäkuuta 2013

..lipaston uusi "luukki"..

Heippa..
Ja Tervetuloa Sanna!!!

Joitakin vuosia sitten oltiin auttamassa eräässä muutossa ja saatiin sieltä tällainen mäntylipasto kun oli tarpeeton muuttajalle..
No, tietty me se otettiin mukaamme ja siitä lähtien se on pyörinyt torpassa ja säilönyt rompetta.
Nyt hilasin lipaston yläkertaan ja omin sen mun askartelusälälle.
Pitkään olin suunnitellut lipaston ilmeen muuttamista ja perusvalkosella sen meinasin sutia, mutta arvatkaas missä tupsahdin käymään - No, kirpulla tietty ja onneksi - koska sieltä löysin Bloomin kookosmaalia kanervan sävyssä (??) melkein täyden purkin ja hinta oli vain 1e!!!
Aivan mahtavaa - ja tästä löydöstä lähti sitten tää idea..
Eli lipaston uusi "luukki"..


..1 euro..
 ..muita tykötarpeita olivat hiomakone + paperia - ihan ite olen opetellut sitäkin vehjettä käyttämään..
Pengoin kätköistäni myös  klik nuppeja joita olen itse tehnyt betonista, ja muistin, että mullahan on miltein samansävyistä ruusukangasta palanen jonka olen myös kirpulta joskus löytänyt..

 Ennen maalausta poistin vanhat nupit ja hioin pinnat kauttaaltaan sekä puhdistin pölystä..
 Ensimmäinen kerros, maali on todella helppoa sudittavaa, tasasta pintaa ja tuoksu on ihana!!
Annoin muutaman tunnin kuivua ja vedin toisen kerroksen, ei välttämättä olis tarvinnut, koska maali oli yllättävän peittävää ja teki tasasta pintaa..
 Maalin kuivuttua "ruuvasin" uudet nupit ja mutterit paikoilleen sekä lipaston sivuihin laitoin sitä ruusu-kangasta..
Kankaan muuten "liimasin" mattoteipillä joka on tosi kätevää tän tyyppisiin juttuihin kun haluat esim, jollain kankaalla piristää jotakin kohdetta niin mattoteippi on oiva ratkaisu siihen..
Ja kun se mieli on muuttuva, niin voin vetästä kankaan pois nuista sivuista ja laittaa "uutta" kangasta, paperia, tapettia, maalia..
..Betoni-nuppi..
 Lipaston päälle riitti vielä pala kangasta liinaksi - voi miten hauska tuuri, että kankaan ruusut ovat ihan samaa sävyä kuin maali..
 ..Keväällä jo liiterissä käydessämme nappasin mukaan rullan "hyllypaperia" - hauska tilkkumainen kuosi ja niitä ruusuja..

 Ja koska lipasto nyt sitten päätyi mun askartelu-tilpehöörille niin halusin siitä värikkään ja pirtsakan ja mielestäni onnistuin ihan kivasti..
 Ja sain hyödynnettyä monia asioita tämän uudistamiseen..

 ..toki piti sitten lisätä heti kamalasti kaikkea sälää, on paperi-tilkkuja, kangas-tilkkuja ja
joka natsaa mainiosti väriensä puolesta tuohon - hauskaa sattumaa..
Ja maali on muuten aikasta riittoisaa.
 Ostaessani purkin niin sitä oli käytetty hieman ja maalattuani lipaston 2 kertaan niinkuin kerroin niin silti maalia vielä jäi ja nyt kädet syyhyää jotta maalaan seuraavan kohteen..
 Oikein värikästä viikkoa kaikille - Tanni

22 kommenttia:

  1. Oho mikä kaunis muutos, siis jos tuosta lipastostosta ei lähde inspiraatioita luovaan tekemiseen niin ei sitten mistään..kaunis kuin mikä..ja ihanat nupit..
    Minun pitäisi alkaa tyhjäämään tätä kotia kaikista laatikoista, kaapeista ja siitä ikuisesta murheesta eli vaatehuoneesta, kun kaikki tursuaa roinaa ja vielä kerran roinaa..tiedäthän että on niin helppoa laittaa käsistään aina roinat laatikkoon eli on poissa silmistä ja poissa näkyviltä, mutta kun aikaa kuluu ne täyttyy ja täyttyy ja ei mene ees suosiolla kiinni kun sinne on tugettu puoli väkisin jopa mainoslehtiä, pitsinjämiä jne jne..ja nyt on mitta tullut täyteen roinasta..joten ei kun jätesäkki esille ja tänään, oikeestaan siis kiitos sinun, sain nyt sinulta inspiksen kun katsoin kaunista lipastoa että tänään alkaa suursiivot laatikoille..ja kun mie oon vielä niin hölmö et en raatsi luopua vanhoista sisustuslehdistäkään joten niitäkin on vaikka kuinka ja paljon mm, siellä vaatehuoneessa..
    Olihan löytö ttuo maali, ihanan sävyinen siis euron..Minullakin odottelee monta tuunausprojektia meillä..mutta eipähän tule aika pitkäksi kun on listalla yhtä sun toista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kyllä täälläkin painiskellaan ihan nuiden samojen asioiden parissa. Odotan lomaani, jotta voin käydä huoneen kerrallaan taas läpi ja laittaa kiertoon sen mitä itse en tarvitse. Ja, voi niitä projekteja pukkaa kovastikin. Itse täs ajattelin, että päätyisin vain avohyllyihin ja kaikki se tavara mitä omistan olisi nätisti esillä - ei enään sullottuina laatikoissa piilossa tai jos pidänkin jonkun lipaston niin tarkkaan merkkaan mitä siinä säilytän.. No, nää on taas näitä ikuisuus-ideoita.. aika näyttää miten käy. Muksaa aikaa kuitenki!!

      Poista
  2. Siis toi on niinku niin vau! Voi kun olis itsellä tuota taitoa ja intoa niin tekisi mieli vetästä kaikki hyllyt ja laatikostot himas uusix jotain tuohon tyyliin. Nyt kun on ovat kaikki mahdollisimman eriparia.
    Hyvää päivää; Sonni
    P.S. Katsotko sitä päivää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän Sonni pidetä sun luona remppa-päivä kera skumpan ja unohdetaan "etelänreissut" miltäs kuulostaa, päivässä saa maalattua jo aika monta eripari-kalustetta!

      Poista
    2. Itseasiassa kun katsoin tuota purkkia, mulla tuli kauhea halu lätkiä tuota kookosunelmaa naamaan ja syödä purkinpohjalta loput. Eikä taida mun vaneri huonekalujen hiominen ja maalaus onnistua, kun siis kaikki todellakin on sitä vaneria yms. sälämateriaalia. Mutta jotain tekis kyllä mieli tehdä. Pitäis varmaan kävästä kierrätyskeskuksessa katsomassa löytöjä..

      Poista
    3. Heh, pystyy niitä vanerisiakin maalailemaan ja laittaa uutta pintaa tavalla tai toisella - ehkä pitäis tulla käymään niin voitais suunnitella jotakin "remppa"-hommaa..

      Poista
  3. No OHHOH, olipas mahtava muutos. Nuo nupit siis niin ihania, kunpa osais itekki..tai siis viihtis betonin kans alkaa läträämään. Se vie muuten mennessään ja kohta kaikki kipot sun muut muotit on betonissa..SIIS pysyttelen vaan muissa puutarhahommissa..ja marjojen poiminnassa :)

    Maalisävykin oikein makoisa. Onnea seuraavalle kohteelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai osaat!!! Juu, mä oon kyl niin betoni-fani, nyt kyllä jo säkki loppu tarttee tuo Isäntä nakata kuskiksi ja lähteä "jauho"-kauppaan.. =) Makoisia marjahetkiä sinulle!!

      Poista
  4. Voi miten ihana tuli!!!! Toooooodella onnistunut tuunaus!!

    VastaaPoista
  5. Kertakaikkisen kaunis lipasto :)

    VastaaPoista
  6. Ihan unohdin hengittää kun rullailin kuvia alaspäin, kyllä siitä tuli niin ihana karkki :) Oih :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, yllätyin kyllä väristä kun sen sudin, mutta positiivisesti.. Maalin sävy kun oli kanerva niin aattelin et olis ollut no, sellasta kanervan väristä, mutta pirtsakka on!!

      Poista
  7. Ihanan söpö lipasto! Mulla lakattu mäntyvitriini jota oon suunnitellut uudistavani ku kellertävä mänty ei kovin silmää hivelevä oo. Oon pyöritellyt kookosmaalipurkkeja kaupassa mutta projektin aloitus viivästynyt kun "pelkään" hiomis/lakanpoisto työtä. Ilmeisesti ei kuitenkaan niin iso homma ku olen luullut? Onko sulla kokemusta bloomin vahoista? En vielä tiedä päädynkö siihen vai maaliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on kokemusta vahasta. Sillä maalasin kesällä kuistin kellastuneet paneelit. Ktso postauksia heinäkuulta niin siellä "ennen ja jälkeen" - kuvia. Ja olen ihan sitä Bloomin vahavahaakin käyttänyt ja sama juttu todella miellyttävä käyttää, helppo levittää ja jättää mukavan kuultavan pinnan, tai jos vetää useamman kerroksen niin tietty saa peittävämmän pinnan, mutta kuitenkin jättää esim. juuri männyn puumaisen luonnollisuuden kun kuultaa kauniisti! Mä oon ihan Bloom-maali fani. Ja toisaalta purkki maksaa jonkunverran, mutta on riittoisaa ja miellyttävää työstää! Mä suosittelen ihan mitä vaan niistä. Vahoista ja maaleista jää todella luonnollinen pinta ja tuoksu on miellyttävä. Rohkeasti vaan kokeilemaan ja voihan sitä aina sutata uutta väriä pintaan jos ei miellytäkkään. Ja se hiominen ei ole ollenkaan vaikeeta!!

      Poista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..