perjantai 16. joulukuuta 2011

..kitara, taivas ja tähdet..
 ..Meillä vietettiin maanantaina perinteistä pipari - iltaa, joka tarkoittaa sitä että serkkupojan kanssa ollaan jatkettu piparitalojen rakennusperinnettä jo 10nettä vuotta (oisko noin - ei voi, vai voisko)??

Meitin mummo rakensi aikoinaan koko suvulle taloja joululahjoiksi, mutta luopui urakasta ja ymmärrettävästä syystä!!

No, me sitten Hassen kanssa ollaan sen jälkeen joka joulu väsätty taloja erilaisin kokoonpanoin, mutta joka kerralla on ollut luvassa maximaalista visiointia ja suuremman luokan rakennusmestarin taitoja vaativia luomuksia. Tosin tällä kertaa tuumattiin että missä v.....a vika kun me ei kehitytä ollenkaan..?? No, ei sitä Roomaakaan rakennettu päivässä (paitsi Hasse rakensi 3 ) ja meil on vielä monta vuosikymmentä aikaa!!!!

Ja kaikkihan lähtee suunnittelusta - mäkin aina suunnittelen että ens jouluna teen kyllä jotain ihan uuutta, mutta joka helvetin kerta mulla on se sama tonttutalo tai kylä pydessä - samoilla kaavoilla.. nyt mä kyllä suunnittelin aivan ihanaa sydänmökkiä jonka Hasse risti ``Madonnan neitsytmökiksi``, mutta paskat se mökki menetti neitsyytensä kun tippui liitosvaiheessa lattialle ja tärkein osa rikkoutui.. onneksi olin tehnyt varalle niitä pieniä mökkejä..


..Nikosta ehkä tulee karavaanari  koska halusi tehdä auton ja asuntovaunun.. eskarilainen ja osasi tosi hienosti piirtää ja leikkaa viivoja pitkin..
Hasse, Minna ja Kata visioimassa.. Minnakin osasi tosi hienosti piirtää ja leikata - tosin lasten saksilla - en uskaltanut isompia saksia antaa..


..mumsmums.. pieni Ninja maistelee piparia..
 ..Tää pieni neiti on Ninja ja mä oon hänen Pakanakumminsa.. vanhemmat pyysivät minua pikkuneidin sylikummiksi mutta pappi ei ollut ihan samaa mieltä vanhempien kanssa ja ilmoitti hetkeä ennen ristiäisiä - etttei tuo Anni oo kuulunu kirkkoon 10 vuoteen - Niin, mitä sitten?? Ja siinä se tuli! Just ton takia en kuulukkaan kirkkoon kun ovat niin s......n pikkusieluisia.. No lapselle pitää luoda elämään erilaisia näkökulmia ja mä luulen täyttäväni tuon viran oikein hyvin - mä en siihen tarvii pappeja enkä aamenia!!!

 ..Minna sitten päätti pienen pohdinnan jälkeen tehdä pomollensa lahjaksi Huussin ja Kamelin.. Nooh - tuossa vaiheessa idea oli vielä hauska.. ja toteutuskelpoinen.. ei muuta kun hommiiin..
..Jooh - kyl se kamelilta näyttää..

..tässä vaiheessa Minna viel suunnittelee tekevänsä pari muutakin taloa lisäksi..

..Aatu ja Niklas..

.. 98, 99, 100, 101..


..ei jumalauta, lisäää hirsiä..
..kis kis kisuu..

..ai mää vai...?? jooo, söin piparii ja nyt taitaa olla torttuu pöksyis..

..Minttukin tuli koristelemaan pipareita..

..Harryn kitara ja tähdet..

oho - Black Metall - versio..

..hyhhyh..

..Gööliä, gööliä - lisää gööliä.. Gööliä, gööliä....tää on sitä sisäpiiriläppää.. Harryn lentävä lause joltain vuodelta eli tarkoitaa Glögiä - Harry oli jonkun kipollisen maistellut ja tuli kysymään et oisko sitä ``Gööliä viel jäljellä``??..
..mun tonttukylän alkua..

..Minnan..Kameli ja Huussi..

..Hassen..hirvimetsä..


.. Hasse ennätti tällaisenkin väsätä..

..ja tällaisen..

..yleensä on ollut luvassa navakkaa pohjoistuulta, mutt nyt oli yllättävän tyyntä..

..kitara, taivas ja tähdet..

..mun tonttukylää..

..Karavaanari..

 ..Hasse tosiaan väsäsi kuusimetsän jossa jolkotteli metsän eläimiä, mm. pari hirveä.. mutta näin joulun alla  - tietenkin - on nuo salametsästäjät olleet liikkeellä ja toinen hirvistä kaadettiin - nyt tiedetään mitä niitten joulupöydässä pistellään poskeen - HYI HIRVEETÄ!!!!!!
..STOP.. nyt riitti ei enempää tätä pipariläppää.. se on MORO ja Hyvää joulua kaikille..

2 kommenttia:

  1. Ei hitsi, olipas kivoja kuvia ja kommenteja :))) Näistä tuli kyllä niin hyvälle mielelle ittekin :))
    Miten mahtaa olla syömättä noita pois?
    Esim Sun tonttukylään söisin samantien savupiippuineen :D

    VastaaPoista
  2. VOI, KIITOS!!! No, perinteen mukaan piparitalot saa syödä loppiaisena.. tosin kyllä joku tonttu yleensä on käynyt pihistelemässä namuja...

    VastaaPoista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..