maanantai 1. toukokuuta 2017

???

Heipparallaa!!!

Jonkinlainen kevät-notkahdus valtasi minut. 
Työ vie voimavaroja, on kipuilua ja särkyä selässä sekä ala-raajoissa, ajoittain unettomia öitä, jonkinlaista stressiä - lähinnä työstä johtuvaa, mutta vaikuttaa toki koko muijaan. 
 Nyt vielä todettiin rannekanavan ahtauma: tavarat tippuilee käsistä, puutuu, jomottaa,
 sätkii sormet kuin kalat kuivalla maalla - ärsyttävää!  
Vielä oikeakätisenä, pahimmin oireileva ranne on oikeanpuoleinen ja vasemmassa kuulema alkavaa ahtaumaa..
Siinä mun tän hetkinen sairaskertomus.
Helwata!

 Tuossa jokin aika sitten teille mainostinkin serkkutyttöni kukkakauppaa. 
No, sitä kauppaa ei enään ole. 
Loppu. 
Suljettu.
 Pienyrittäjyys ei kannata.

Sinne sitten tuli tehtyä käsitöitä, nikkarointeja sekä pientä lahjatavaraa.
Arvatkaas vaan missä ne kaikki on..?
No, mulla kellarissa.

Nyt kysynkin, että onko täällä kenelläkään halua ostaa käsi/puhdetöitäni..?

Osan tekeleistäni olen esitellyt täällä Kotpellolla, mutta paljon on sellaistakin mikä ei ole tullut postauksiin, vaan mennyt suoraan kukkakauppaan myyntiin.

Eli kannattaako minun yrittää vai ei..?
Eli tehdä esim.postausta myytävistä tuotteista..?
Tai onko jollakulla halua ostaa esim. blogin kautta vaatteita..??
Ns. blogi-kirppis..?

Kertokaa, olisin niin kiitollinen!

No, kaikenmaailman lumituiskujen jälkeen vihdoin saapui poutasää. 
Auringon energialla nikkaroin uuden kukkalootan, näitähän ei voi olla ikuna liikaa. 
Tähän lootaan käytin verhopaneelilautaa ja puisen vaatehenkarin.


Pinkillä maalasin.
 Kirpulta löysin kivat koukut pikku hintaan.
Maalasin pätkän lautaa valkoisella, naulasin koukut kiinni, ripustimen taitoin rautahengarista ( ei tartte aina porailla reikiä seinään) ja  vielä nauhaa koristeeksi.
 Ompelin lakana-kankaasta ja pitsisestä verhokapasta muutamia säilytyspussukoita sekä tervetuloa - pehmotalon.
Kaikkien tähän postaukseen vastanneiden kesken arvon tämän tervetuloa-pehmotalon.
Jos et halua osallistua arvontaan, niin ilmoita se kommentissasi.
Oikein hyvää alkanutta toukokuuta - Tanni

27 kommenttia:

  1. Ihanat nuo kukkalootat. Oikein hyvää toukokuun alkua sinulle Tanni.♥♥

    VastaaPoista
  2. No onpas kurjaa kun ranteetkin reistailee :( Laita vaan ihmeessä blogiin myyntiin niitä juttuja!Kyllä minäkin olen saanu jotain tildoja tämän kautta myytyä! Voihan niitä blogikirppiksen nimissäkin myydä. Ja tietenkin "ennakkomaksu" pitää olla:) Mulla kans kuistin pöytä täynnä käsitöitä, mutta kun oon ollu niin "laiska" etten ole saanu niitä kuvattua tänne koneelle; )) Toivotaan, että olosi vähän ees helpottaa jos/kun saadaan aurinkoa ja lämpöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, olisihan se kumma jos ei paikat reistailisi - kädet käypi koko ajan.. Eihän se mitään maksa vaikka kokeilisi onneansa täällä.. toki annan itse lahjaksi itsetehtyä, ja lahjoitankin pois, mutta jotakin olisi mukava myydä muuallekin, kuin vain lähipiiriin.. Sinun tildasi on niin kauniita, että varmasti käy kauppa!!

      Poista
  3. Myymisestä ei ole kokemusta (paitsi yksissä kevätmyyjäisissä yritin töitäni kaupitella, mutta kun kommentti oli aina: "Kyllä on kallis, mää osaisin tommosen ittekin tehä", tokaisin vastaukseksi "No tee sitten!" ja pakkasin kimpsuni ja kampsuni kotipakettiin ja toin takaisin kotio nuppu tutisten).
    Minä oon muutenkin niin onneton nettiostaja, etten osaa sanoa juuta enkä jaata kysymykseesi.

    Mutta kukkalootaon ihana!

    Ai niin, Vanhalta herralta avattiin viime syksynä ranne saman vaivan takia. Kuukauden sitä passasin, kun se ei saanut rasittaa leikattua kättä, mutta nyt on ranne kunnossa ja se passaa mua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kyllä lääkäri totesi, että puukko se on joka auttaa tuohon vaivaan, että siihen jonoon minäkin tässä sitten.. moni sitä sanookin, että pienellä leikkauksella saa ranteet kuntoon, eikä vaiva uusiudu.. Sehän se on, että käsitöille on vaikea laittaa hintaa, ei niillä rikastumaan pääse.. ja toki itsekin täällä blogissa jaan vinkkejä muille, että mahdollisimman moni innostuisi tekemään itse ja kierättämään asioita..

      Poista
  4. Sinulla noita ideoita riittää <3 Parempaa vointia sinne, se on tylsää kun paikat särkee, tiedän omastakin kokemuksesta.. Kaunista kevättä, jos se kuitenkin alkais :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, täytyy vaan elellä päivä kerrallaan ja löytää niitä positiivisia asioita arjesta!

      Poista
  5. Tuo myyminen on vähän niin ja näin. Kun kauniitkin käsityöt pitäisi yleensä myydä niin halvalla. Tekijälle ei jäisi käteen muu, kuin hyvä mieli tehdystä työstä. Hyvä, että materiaalit saisi katettua.

    Tosin osa on valmis maksamaan käsintehdystä juuri sen pyyntihinnan :) Pitää vain löytää ne oikeat ostajat, eikä halpojen hintojen perässä juoksijat. Netin kautta helpompi, kuin myyjäisissä. Käteisellä maksaminen kirpaisee enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, materiaalikulut ehkä saisi täytettyä, tietenkin riippuu mitä myy ja joutuuko paljon ostamaan materiaalia..Mutta työlle onkin sitten vaikea asettaa hintaa ja jos miettii tuntipalkaa niin ei sitä kyllä saa täytettyä..ehkä se vaan on niin, että käsityöihmiset on sellaisia tietyn alan hyväntekijöitä..

      Poista
  6. Voi miten kurjaa tuo kukkakaupan sulkeminen :( Pienyrittäjän tyttärenä tiedän, miten vaikeaa yrittäjyys on Suomessa, se on tehty niin kalliiksi ja kaiken huipuksi yrittäjänä tippuu kaikkien turvaverkkojen ulkopuolelle. Toivotan kuitenkin paljon tsemppiä serkkutytöllesi!

    Mitä tulee käsityöhön, Sanna on ihan oikeassa, kaikki pitäisi saada niin halvalla, ettei siinä tuntipalkoille pääse. Mutta se ei maksa mitään, jos tänne blogiisi laitat myyntiin! Muistathan vaan sitten pitää verottajaa varten kirjaa kaikista kuluista ja tuotoista, sillä valitettavasti niitäkin kytätään. Juuri mitäänhän noista ei voitoille jää kun vähentää kaikki tarvikkeet ja muut tykötarpeet, mutta on hyvää olla mustaa valkoisella :) Kaikki käsityösi ovat kyllä niin upeita että uskoisin että kauppa käy!

    Parempaa vointia toivottelen sinulle myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Pahoillaan olen minäkin serkkuni puolesta, mutta minkäs teet, että kauppa ei käy. Tänä päivänä pienet marketitkin myy kukkapuskaa jos minkälaista niin ei kukkakaupat elä pelkillä hautavihoilla..

      No, kaikki olen ylös laittanut mitä myyntiin on mennyt, mutta kyllä se raha oli niin pientä, ettei verottajaa kiinnostanut yhtään.. ei tää mulle mikään bisnes ole.. käsityöt ja käsillätekeminen on vaan niin terapeuttista ja ilmankaa niiden tekoa en pysty olemaan, mutta onneksi niitä voi lahjoittaa ystäville ja tutuille sekä viedä kierrätykseen muiden iloksi..

      Poista
  7. Tsemppiä sinne, kivut ja vaivat on kaikkea muuta kuin mukavia! Mä olen myynyt ja yrittänyt myydä aika paljon astioita yms mummolan kätköistä mutta nykysellään postikulut on niin kamalat, ettei moni niitä halua maksella. Ei teillä lähistöllä mitään myyjäisiä olisi, että pääsisit myymään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minäkin myin meidän kotitavaraa torin kautta talven aikana ja kyllä moni kauhisteli postikuluja ja jätti tuotteen ostamatta, jos oli jostain muualta kuin näiltä nurkilta.. on kyllä törkyhintanen tuo posti.. Juu, aattelin että pidän siivouspäivän kirpparin meidän pihalla =D

      Poista
  8. Kyllä minua kiinnostaisi ostaa nikkaroimiasi lahjatavaroita tai ompeluksia. Olen ostanut täältä blogien kautta sukkia, olkalaukkuja, pehmoleluja/sydämiä, koruja, en kaikkea muistakaan. Arvostan niin ihmisten erilaisia kädentaitoja ja miten kivoja on antaa lahjaksi vaikka tuo arpomasi pehmotalo (luultavasti pitäisin sen itse, on niin kaunis 😊).
    Minulla ei ole nikkarointitaitoja ja tuo kukkalaatikko on tosi kaunis. Työelämän tahti on nykyisin niin kuluttavaa, poika tekee kolmivuorotyötä ja yövuorojen jälkeen on aivan naatti. Tsemppiä vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Beate<3
      Ihanaa, ettäon ihmisiä jotka arvostavat käsityötä, eikä kirmaile marketeissa ihmettelemässä lahjaa. Itse myös tykkään saada lahjaksi jotain persoonallista kuin myös antaa, sitä tulee enempi mietittyä lahjan saajaa.. Tzemppiä myös sinun pojallesi, vuorotyö on kuluttavaa!

      Poista
  9. hi dear friend !! se nota la llegada de la primavera .. lindas flores
    cariños

    VastaaPoista
  10. Voi ei, kurja juttu nuo kivut. Toivottavasti helppaa pian! Mulla ei ole rannekanavan kanssa ongelmia ollut mutta onnistuin kerran kasvattamaan sellaisen ganglion vai mikä olikaan ja se oli kyllä tylsä -onneksi kuitenkin siitä pääsi nopeasti eroon. Toivottavasti kevään myötä fiilis paranee!

    Kurja myös toi kukkakaupan kohtalo. Mä aina haaveilen siitä et jättäisin nykyiset hommat ja avaisin kukkakaupan. Ei vissiin kannata. :(

    En osaa vastata myyntihommaan muuta kuin että sama käsitys mullakin on ettei ihmiset oikein ole valmiita maksamaan käsitöistä järkevää hintaa -valitettavasti. Itse en ole netissä myynyt, mutta kirppispöydässä jotakin. Ja sitten lahjoitan aina myyjäisiin niitä. Mutta ymmärrän ettei koko kellarillista huvita varmaan lahjoittaakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, onneksi ei nyt ihan koko kellaria ole täynnä, mutta joitakin juttuja kyllä.. Kyllä itsekin annan lahjaksi tekeleitäni sekä myös lahjoitan niitä, mutta olisi mukava saada joskus jotain pientä rahaakin, voisi sitten itselle jotain kivaa.. Kukkakaupoilla ei ainakaan täälläpäin mene hyvin. Tai sitten siinä pitää olla mukana myös lahjatavaraa ja muita palveluita, vaikka kahvila yhdistettynä. Pienet marketit ja kaupat myy kukkapuskaa ja viherkasvia ja niitä on helppo ostaa mukaan kotiin, nin ei tule käytyä kukakaupoissa, muuta kuin surupuskaa tilaamassa ja sillä ei kauppa elä..

      Poista
  11. Tsemiä sinne. Jännetupentulehduksesta joudun kärsimään vähän väliä kutomisen ja muiden värkkäyksien takia...

    Myyminen saattaa kannattaa, jos löytää ostajat. Ulkomailla maksetaan käsintehdyistä enemmän, kuin Suomessa. Jos markkinointikanavia löytyy, niin ehkä kannattaa ennemmin yrittää myydä Suomen rajojen ulkopuolelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. taitaa olla käsillä tekijöiden ammattisairaus nää ranne-ongelmat, muttaonneksi niihin saa apua ja pääsee oireista eroon.. Jaa, ulkomaille.. täytyykin miettiä, jotta laajentaisi kiinalaisille - niitähän on paljon =D

      Poista
  12. Kurjia kuulumisia voinnistasi. Minulta on monta kertaa kyselty, että tekisinkö sitä ja tätä. Itse en ole myynyt mitään, kun sitten pitäisi saada ilmaiseksi. Eikä ne postikulutkaan ole ilmaisia. Kokeillahan aina voi ja sinullahan on ihania käsitöitä. Entä kirpparipöytä tai jotkut kesätapahtumat torilla? Jäisi ne postituskulut pois. Tai paikalliseen myymälään? Ilman muuta otan arvontaan osaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, jonkin verran tulee tehtyä ns. tilauksesta, mutta niistä ei saa kuin roposia. Miltein pitäisi ilmatteeksi ehostaa ja kunnostaa. No, kyllähän minä teen, ei siitä ole kyse, mutta joskus oisi kiva saada vähän ylimääräistä rahaa, niin voisi itse vaikka käydä törsäilemässä =D
      Postikulut on kyllä aikasta hintavia!!

      Poista
  13. Juu, kyllä se lekuri jo sanoi, että ranteet auki niin sillä se lähtee, että puukkoa vaan =D
    Ja jos niin pienellä operaatiolla saa helpotuksen niin toki siihen menen..
    Kiitos sinulle Ma-Te<3

    VastaaPoista
  14. Kommentoin nyt vähän myöhässä, vaan tuskin se haittaa. Ensinnäkin, minulta leikattiin oikean käden ranneahtauma muutama vuosi sitten. Leikkaus onnistui hyvin ja kivut jäivät. Toipuminenkin oli nopeaa, joten ehdottomasti leikkaus kannattaa.

    Käsitöiden hinnoittelu ja myyminen on yhtä tuskaa. Aiheesta keskustellaan jatkuvasti mm. Facebookin Voihan villasukka-ryhmässä. Joulun alla olin myymässä kutomiani tuotteita, enkä myynyt ainuttakaan. Pari mummoa myi omiaan materiaalin hinnalla, joten kaikki muut jäivät nuolemaan näppejään. Enää en mene myymään minnekään. Naapuri on myynyt tuotteitani työpaikallaan. Muut jakelen lahjoiksi sukulaisille ja ystäville. Mielestäni olen itsekin hinnoitellut sukkani alakanttiin, mutta olen perustellut sen sillä, etten ole mikään mestari tai designeri. Materiaalikustannukset ja pienen työpalkan kuitenkin haluaisin. Ymmärrän, että monella on tänä päivänä rahasta tiukkaa ja siksi ostetaan halpatuontitavaraa. Sen myötä vain menetetään lisää työpaikkoja.

    Olen miettinyt, voisinko myydä kutomuksiani esimerkiksi blogin välityksellä. Vielä en ole siihen valmis, sillä olen ihan liian kriittinen oman työn laadun suhteen. Pelkään, ettei se kelpaakaan.
    Olen ostanut bloggareiden tekemiä tuotteita, mm. koruja ja keramiikkaa. Voisin hyvin kuvitella ostavani sinunkin tuotteitasi, joten suosittelen ainakin kokeilemaan.

    VastaaPoista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..