torstai 23. heinäkuuta 2015

..pieni pesupiste..

Heippa,

tänään ei ole yhtään niin paljoa väsyttänyt,
 selvisin päivän ilman unia - jes!

Kiitän jälleen miljoonasti Teitä kaikkia, jotka olette jättäneet ihania kommentteja sekä voimaannuttavia viestejä - KIITOS!

Lupaan nyt jälleen skarpata ja alkaa vastailemaan teidän kommentteihin, vaikka sanalla, kun se on kuitenkin tapani ollut, huomioida ihan jokainen, niin nyt olen pahasti lintsannut tuosta hommasta. 
Kuin myös siitä, etten juurikaan ole blogi-maailmassa pyörinyt, ja se hieman harmittaakin, kun tiedän, että olette tai ne on joilla oma blogi on, niin postaillut ihanista kesäisistä asioista!

Ja kun kesästä puhutaan, niin tänään ei ole yhtään niin paljoa satanut, kuin muina päivinä, jotenka aamupäivän sitten kehittelinkin uuden systeemin pihalle.

Mä olen kaipaillut pihamaalle pientä vesipistettä, sellaista jossa voisi pikasesti huljutella multaset kädet tai ruukku-kupposen.
 Aina ei tarvitsisi sisälle asti juosta.
Kaivovedethän mä pumppaan isoihin saaveihin, mutta niissä en viitsi saippuoida käsiä, kun kumminkin vedet menee kukille. 
Olen "etsinyt" kirpuilta sellaista peltistä vanhanmallista vesisäiliötä, mutta turhaan. 
Paitsi, että kerran oli emmauksen kirpulla, mutta siinä oli vaurio ja pyysivät aikasta kovaa hintaa, niin en mä raaskinut ostaa..tosin harmittaa vieläkin, mutta mennyt mikä mennyt.
Ja kun vastaan ei ole tullut "uutta" piti kehitellä omaversio.
Jotenka,
 kesävierailta on jäänyt aikoinaan 2 peltistä olut tynnyriä ja keväisten talkoiden jälkeen löyty tyhjä punaviini pönikkä. 
Ja kun omaan hamstraaja luonteen, ei mitään voi heittää pois, jos vaikka tarttis, niin nyt taas tarttis.

 Ja jos oikein helpolla olisin päässyt, niin olisin suoraan olut tynnyristä saanut tarvitsemani säiliön, mutta kun tynnyrin hana oli mennyt rikki, niin oli sitten otettava käyttöön viinipuketin hana-pussukka.
 Peltileikkurilla avasin toisen tynnyrin "kannen". 
Poistin rikkoutuneen hanan. 
Purin viinilaatikon, jonka sisässä hanallinen pussukka.
 Mallailin yhteen. 
Liitin viinihanan pussukoineen tynnyrin sisälle. 
Maalasin tynnyrin . 
Isännän mopo tuunailuista oli jäänyt kromilistaa pätkä, jota laitoin tynnyrin reunoja koristamaan.
Lisäsin servietistä ruusukuvion.
 Ei muuta kuin pihalle ja täytin tynnyrin vedellä..
 Demonstraatio-kuva kertoo, että 
toimii!
 Laitoin vesipisteeni eurolavasta kyhätyn pöydän päälle,
jonka päällä taasen on eurolavasta sahattu pätkä, joka toimii hyllynä.
Tiskiharjaa, saippuaa, pyyhettä kippoo ja kuppii..
 Niistä aineksista syntyi pieni vesipesu-pisteeni..
 Samaan syssyyn tein maljakon thai-kastike pullosta. 
Maalia pullon sisään sekä pyörittelyä ja ylimääräinen maali valutetaan pois pullosta.
Kivasti saa kierrätettyä lasipulloja ja tölkkejä - ei tartte ostella vaaseja.
Ja toinen olut-tynnyreistä onkin sitten vielä tuunaamatta, mutta yksi idea on, katotaas sitten taas, että toteutuuko. 
Eli, ei muuta kuin miesväelle olut-tynnyri viikonlopuksi ja itselle tintos-boxi, niin jotta ihan vaan tuunailuja varten. 
Tai jos itselle ei maistu niin tarjoa naapureille kunnon kännit niin saat matskuu tuunailuihin.

Ja kun aamupäivästä / päivästä ei satanut, niin toki nyt sataa ja se tarkoittaakin sitä, että nyt mä pyrähdän blogistaniaan ja uppoudun koko illaksi.
Heissulivei - Tanni

45 kommenttia:

  1. Voi että miten täydellisen ihana pesupiste <3

    VastaaPoista
  2. Ihana pesupiste, ja nuo kaikki astiat aivan ihania ! Hei mullahan jäi maalia tähteeksi kun maalasin ulkohuussia.. hmm.. ja kaikenlaisia lasipulloja on varastossa. Superkiitos Tanni vinkistä, nyt täytyy mennä... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin pullot kiertoon ja natsaamaan ulkohuussin kanssa =)
      Kiitos Tuulikki!

      Poista
  3. Jaahas vai että viinipönikän ostoon, ainakin pitää silmät auki jos joltain tyhjentyy tuollainen :) Voi harmi, yks romukauppias vei meidän isot kaljatölkit!!! hän oli oikein ilostunut kun oli nähnyt ne, miksiköhän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, oiskohan romukauppiaskin suunnitellut pesupistettä..=)
      Juuri niin, jos joltain tyhjentyy, niin sittenhän sitä voi ottaa matskuu omiin juttuihin ja ideoida käyttöä niille.. Kiitos Emilie<3

      Poista
  4. Jumaleissön miten sievä! On se hyvä että on janoisia ystäviä:-) Äs

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - se yks valkkariboksi ollut jo keväästä asti kaapissa, jotta sehän pitäisi tyhjentää, että sais hanan käyttöön.=)

      Poista
  5. Olet uskomattoman kekseliäs!
    Hyvä ja käytännöllinen lopputulos, hyvä sä ;-)

    VastaaPoista
  6. Wau, sanon minä!! Aivan huikea idea! Täytyypä hommata raakaaineet pesupisteelle! Tosi hyvä myös mökillä, Kiitos ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkkä olut tynnyrikin riittää kunhan vaan se hana säilyy ehjänä..ei tarvii tintosta, paitsi jos tykää kummastakin =)
      Ja voisihan tuollaisen viinihanan vaikka sinkki-ämpäriin askarrella..ämpärin sivuun reikä ja siihen hana..toimisko..?

      Poista
  7. Kun on levännyt tarpeeksi alkaa ideoita pukkaamaan! Mahtava tuunaus.
    Mulle ihan uusi on toi spray liima. Tohonko kuvan päälle sitä suhautit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unihan on sitä parasta rakennusainetta, jotta kyllä ihminen sen unen nukkuu minkä tarvitsee.. ja näinköhän minun unet nyt vaikutti, jotta energiaa taas on.
      Spray-liimoja mulla on 2 toinen biltemasta ja toinen lidlistä. Toimii monessa askartelussa ja jutuissa ihan kivasti..ei maksa kuin muutaman euron per puteli. Eli suhutin liimaa tynnyrin pintaan ja sitten laitoin kuvan siihen ja sivelin kiinni. En tuossa kertonut, mutta pikkusen maalilla häivytin kuvan reunoja ja suhutin varmuudeksi pienen lakkakerroksen kuvan päälle, jotta kestää kosteutta kun ulkona kuitenkin on. Mä olen päällystänyt yhden hyllyn kirjansivuilla ja siinä käytin apuna spray-liimaa ja hyvin on sivut pysyneet hyllyssä jo muutaman vuoden..eli toimii.. Kiitos sinulle<3

      Poista
  8. Kuten jo aiemminkin olen huomannut, niin näppärä ja kekseliäs olet! Kaunis ja toimiva systeemi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos, monesti se roska voi ollakin tarpeellinen..tai ainakin nyt minulle nämä, kun sain kivan huljuttelupaikan pihalle..=)

      Poista
  9. Hyvältä näyttää, sinä kekseliäs Hyvää viikonloppua: ♥

    VastaaPoista
  10. Ihastuttava pesupiste!
    Kauniit astiat ja hyvin sopii tuo ruusukuvio vesipönttöön!
    Herttaista viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vallan kaunis kiitos<3
      Samoin herttaisia aikoja sinne myös!

      Poista
  11. Aivan ihana! Itse ostin just mustan valmiin vesisäiliön Rajamarketin alesta ja ajattelin, että siihen pitäis jotain piristeeksi maalata. No, nyt täytyy vaan katsoa sopiva servetti, niin alkaa meilläkin tynnyri kukkia. Melkein harmittaa, että ennätin ostaa valmiin, niin kaunis on tuo sinun omasi ja kekseliäs,
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos osaisi maalata kukkia, niin olisin maalannut ja maalailisinkin, mutta servietit on nopeita ja kivoja moneen tuunailuun. Joo, ja alesta kannattaakin ostaa jos sopiva kohille osuu..ja miksipä ei tekisi toista kaveriksi jos tykötarpita löytyy=)

      Poista
  12. Tulipa nätti tuosta vesisäiliöstä. kelpaa tuola puutarhurin käsiään puhdistaa.

    VastaaPoista
  13. Vitsi miten hyvä idea ja niin kaunis toteutus ❤️ Näppärä emäntä olet ❤️ Mukavaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
  14. Ihanuus, jotkut ne keksii! Aurinkoa viikonloppuun!

    VastaaPoista
  15. vitsit kun ihana väri tossa tynnyrissä ja se ruusu..mistä kekksitkin tehdä noin ihanan käsienpesu/vesi pönikän..luova keksii :)
    Kiva kuulla et olet piristynyt..tänään on paistanu koko päivän aurinko siis pitkästä aikaa on jopa kuuma mutta ei ole päässyt mattoja pesemään kun ei koskaan tiedä sataako vai onko poutaa vaan eipä noille ilmoille mitään voi..
    Ihania kuvia ja ihania juttuja pongasin kuvista. Joo tää menee ostamaan kalja pöntön isännälle ja itelle viiniä sit myö juuvaan ne ja jutellaan hauskoja miehen kanssa kikatetaan kun teinit sit myö välillä tanssitaan vaikka tangoo..joo hyvä idea, tosin mie kun juon pari lasillista jotain viiniä niin mies ei jaksa kuunnella minnuu, minusta tulee entistäkin enemmän puhelias jos ei se normistikkaan aina minua jaksa kuunnella..Ei vainenkaan mutta just tänään sanoin miehelle et mie kuule taidan mennä hakemaan seuraavalla kerralla alkosta jotakin kuohuviiniä kun niin monet sitä naukkailee blogeista saa lukea tai näkee kuvia, sit telkkarissa ne juo jotain kuoharii..ja mansikoita ja kuohuviiniä en oo koskaan kokeillu joten eikös jo olisi aika..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, sekoitin maalin valkosesta ja turkoosista, sain pikkusen vaaleampaa turkoosia pihan piristeeksi. On kyllä niin vaihtelevat kelit olleet, että ei täs ole kunnolla päässyt edes nauttimaan. Nyt on ollut hyviä mansikoita, niin ei muuta kuin kuoharia kyytipojaksi vaan, ja saa niitä alkoholittominakin jos pelkää puheripulia =D
      Oikein mukavia aikoja teille sinne!

      Poista
  16. Oi, oi, se on niin söötti. Tässä melkein harmittaa kun olen jo naimisissa. Tuollainen olisi tosi näyttävä kesähäissä kun siitä saisi lasketella boolia kuppeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos Kiki..sinähän sen keksit, että toimisi hyvin myös tarjoilumaljana, ja mikäs sitä estää pitää pieniä juhlia, joten tuunaamaan vaan..

      Poista
  17. Voi Tanni, miten mahtava idea ja toteutus! Upea pesupiste nyt sinulla, kyllä kelpaa. Aivan loistava. Kiva kuulla, että olet ollut pirteämpi. Täällä oli eilen aivan upea ilma, mutta tänään sitten sataakin iltapäivällä kunnolla. Mukavaa sunnuntaita tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa..ei tätä kesää melkein tunnista kesäksi ilman kalenteriin katsomista, on kyllä niin huonot säät olleet. Jokapäiväistä sadetta, ainakin johonkin aikaan vuorokaudesta. Mutta toivotaan, että tuleva syssy olisi lämmin ja kuiva..=)

      Poista
  18. Tahtoo kanssa tämmöisen. Mää huljutan käteni ja ruukkuni aina sadevesitynnyrissä ja mesoon sitten herralle, että taas pitää pestä painepesurilla koko tynnyri, kun herra on tunkenut saviset saappaansa tynnyriin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, juurikin näin..mulla oli ihan sama juttu ja kyllästyin koko touhuun, nyt on mukava kun sai tuon pienen pesulan, hakusessa sellanen isompi emali-vati tuohon, mutta ehkä se jossakin vaiheessa sitten löytyy..taijopa ensi kesäksi.=)
      Kiitos Vanha Rouva<3

      Poista
  19. Voi, että miten on taas mahtava idea! Hieno! Vesipistettä, siis tuontapaista, en sitä vesisaavia, tarttisin itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä helpottanut kivasti toimia pihalla, vaikka hanskoja tuleekin käytettyä pihahommissa, niin kuitenkin on mukava ajoittain huljutella käsiä ja aina löytyy joku ruukku tai purnukka mikä vaatii huuhtelua, niin nyt saa vapaasti huljutella menemään. Ja huomasin, tässä kun näitä sateisia päiviä, niin hyvin kerää sadeveden itseensä.
      Kiitos sinulle<3

      Poista
  20. Eikä, miten mahtava vesitynnyri. Upea väri ja servettikin niin ihana. Melkosen taitava ja kekseliäs immeinen oot, on kyllä pakko tunnustaa :) Meillä itseasiassa kellarissa on kans tuommonen tynnyri. Kiitos vaan ideasta. Hieno on koko vesipiste, niin Tannin värinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmeli.. mitä se tynnyri kellarissa tekee..? Luulisi sen jo olevan jossakin käytössä sinun pihallasi =D

      Poista
  21. Se on tää kesä kun ei täällä blogistaniassa kerkeä paljon pyörähtelemään. Eipä tässä ole tullut kommentoitua blogeihin. Voi miten kauniit esineet ja komeessa sävyssä! Ja vielä kätevä keksintö :)

    VastaaPoista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..