maanantai 18. elokuuta 2014

..peippojen päivä-lento..

Heippa taas!
Jos puunataan huushollia niin kyllä täytyy välillä peippojenkin kotipesää järkkäillä.
Peipotkin pysyvät virkeinä kun vaihtaa ajoittain orsien, keinujen, tikkaiden sekä ruoka/vesikippojen paikkaa. 
Samalla pääsevät lentelemään ja ihmettelemään. 
 Peipoille olen kookospähkinöistä tehnyt 2 pesää ja yhden Hesystä ostanutkin.
 Mutta nyt on pesänrakennus-viikkoja vietetty pidempään ruokakipossa.
Minä kun kupin täytän niin jo kotvasen kuluttua siihen on taas pesä tehty ja tyytyväisinä oleilevat.
Jos nyt uus järkkä innostaisi taas tekemään pesää muualle kuin ruokakippoon. 
Tai sitten tarttee tehdä jonkinlainen uusi pesäkolo.
..kämppä tyhjennetty - suursiivous..

.."Hei, siivooja! Voisit kyl hei tehä tällekin kämpälle jotain"..
 "Hei Peipposka, oiskos tää pitsi sopivaa makkarin verhoiksi..?"
.."eikös nyt jotain muuta kuin pitsii löytys..?"..
.."ei hitto noita tsirppuja.."..
 "juu, kyl se on tää mustapitsi.. paljos sitä tartteekaan..?"..
.."Hei, kattokaas mitä matto-matskuu.."..
  "Suuri maailma!"
" Kiusa se on pienikin kiusa, jätänpä Sulolle pikkusen haisteltavaa, tosin ei se laiskiainen meistä piittaa ja vielä vähemmän me Sulosta.."
 -  Noniin kämppänne puunattu..!!
 "Aika hyvä siivous ja järkkäkin hyvä. Mis muuten safka, mä meen syömään ja koisii.."
Muksaa alkanutta viikkoa toivottavat Peipposet &Tanni

14 kommenttia:

  1. Täällä itsekseni hihittelen,niin hauskasti kirjoitettu postaus:D Miten mulla on mennyt ihan ohi nää sun peipposet,nyt vasta huomasin tuolta sivupalkistakin tuon 3 linnun viserrystä kuuntelevan-kohdan,no sama pää kesät talvet:) Olipahan mahtava räkki-tuninki tuolla edellisessä,se kun ei mikään maailman kaunein kaluste alkuperäisessä asussaan koskaan ole niin jopahan muuttui luukki suloiseksi,samaten lehtikotelot,oikeita hyvän mielen tuojia! Melko edukkaasti olet emlinaulakot löytänyt,samalnlaisia olen itse etsinyt ja viimeksi kun kirpparilla näin niin hintaa oli 11 ekee,hieman liikaa mulle:) Mukavaa alkanutta viikkoa sinnekin♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos! Juu oli meillä enempikin lintuja, mutta tässä hiljalleen lähteneet lentelemään taivaallisiin seuroihin.Oli neitokakadu Kurppa, muutama undulaatti ja noita seeprapeippoja, kaikki viihtyivät samassa häkissä monet vuodet. Vanhuuttaan sitten orsilta tippuneet.
      Nyt enään jäljellä nuo 3 peippoa. Annan niitten nyt elellä keskenään ja kun aika jättää niin sitten ehkä uusia tirppuja.
      Juu ja tarkoituksella teen nyt tuosta ompeluhuoneesta oikein värikylläisen, se on kuules kaamos edessä niin olisi joku voimapesä minullakin=)
      Yhdessä nettikaupassa huomasin noita samanlaisia naulakoita ja pyysivät 8e kpl. hintaa! En minäkään maksaisi sitä summaa. Nuo kun näin kirpulla niin pakko oli ostaa ja saahan ne tuosta ruuvattua taas pois jos keksin järkevämmän paikan niille joskus, tässä huushollissa kun mikään ei ole pysyvää=)

      Poista
  2. Multakin on mennyt peipot ihan ohi.... tästä tuli mieleen lapsuudenkaverini mummon papukaija, Paavo, joka oli opetettu kiroilemaan, huuteli aina "Paavo pe...le, Paavo pe....le" :D
    Mitäs Sulo peipoista tuumaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hauska Paavo!! Meillä oli neitokakadu nimeltä Kurppa, mainio veitikka sekin, ei halunnut oppia puhumaan, mutta seurallinen oli. Viihtyi edesmenneen Jarre-koirankin kanssa oikein hyvin (welsh corgi).
      Kurppa lähti viime syksyllä taivaallisiin rientoihin.
      Sulo ei ole moksiskaan peipoista, tai kyllä se niitä seurailee, mutta ei edes rymistytä häkkiä niinkuin meidän edesmennyt Napero-neiti. Ja linnut vaan nauraa Sulolle, niinkuin ovat nauraneet muillekin kissoillemme. Ei ne niistä ole stressaantunut yhtään. Nyt tuo Sulon raapimispuukin on ollut tuossa lintujen häkin vieressä niin siitä Sulo kyttäilee ulos ja välillä tsirppuja ja nukkuukin siinä. Ihan kamuja ovat!

      Poista
  3. ♥oiii, ihania! Minulla oli joskus kanarialintuja, mutta en enää uskalla ottaa, kun olen sen verran allerginen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei vielä kanarianlintuja olekaan ollut, luulenpa, että kun näistä peipposista aika jättää niin sitten on keltaisten laululintujen vuoro =)

      Poista
  4. Ihania peipposia, niillä on hyvän kokonen häkki, kelpaa siellä olella ja pesää rakentaa.
    Meillä on ollu undulaatteja, mutta astmojen takia niistä piti luopua.Kerran saimme jopa poikasiakin, se oli mielenkiintoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Häkki on aikoinaan saksasta asti tilattu, sieltä sai yli puolet halvemmalla kuin suomesta. Silloin aikoinaan kun kasvatin peippoja niin rakensin itse ison häkin, joka oli sellainen kulmamalli, mutta jouduin luopumaan siitä erään muuton yhteydessä.. hieman harmittaa näin jälkikäteen. Undulaatteja meillä myös ollut, hauskoja veijareita nekin.. Teillä on linnut viihtynyt kun poikasiakin on tehnyt. Varmasti ollut jännittävää.

      Poista
  5. Häh mie en tennytkään et sulla on peippoja..ihania pikku lintuja..ja vähänkös sulla on pitsiä...ihan kauhiasti isoja rullia...
    Kiva postaus mie lähen nyt etsimään sitä kameraa hintsut sentään joko se on niin hyvässä tallessa, tai jäi heinolan heseen...olisi nyt edes jonkilainen välys kamerasta vaan kun ei ole...
    Ennen kameran etsintää on tehtävä makarooniloota uuniin, ja eilen olikin leipomispäivä...pullaa ja sämpylöitä tein..Kiitti kommentista ed postaukseen..vastasinkin sinne mutta kerron et voi olla et se puna/valkoinen saattaa olla jonkilainen ohi menevä piikki lihaksessa...koskaan kun ei tiedä mitä seuraavaksi..makkariin on tullut ruusuista punaista..mutta tyttäreni tulee parin tunnin päästä, joten jos hän kuvaa meillä ja lataa kuvat nettiin..niin jos taas kerkeää... Mukavaa tiistaita tänään on huvila ja huussi päivä nelosella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki mun pitsit ja nuo pitsinauha-rullat on kirppu-löytöjä. Isot pitsi.rullat maksoi muutaman euron kpl. niitähän sitten tuli hamstrattua, olisi vaan pitänyt enempikin.. no, mennyt mikä mennyt.. On nämä peipposet meillä jo noin 5 vuotta asustellut, talvella menehty undulaatit vanhuuteen ja meidän neitokakadu Kurppa myös..
      Kiitos Hannele!!

      Poista
  6. Voi miten sä sait hyvälle tuulelle tolla postauksella =D Onhan se hienoo et peipposetkin saa miettiä omaa siustustaan ;D Ihanaa päivää sulle ja peipoille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että postauksesta oli iloa - Kiitos sinulle Riitta<3

      Poista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..