lauantai 5. tammikuuta 2013

..pääpaheita..

Hellurei ja muksaa alkanutta vuotta 2013 - Kotipellolla ollaan hissukseen otettu vuosi vastaan ja mä oon innostunut puunaamaan ja kuuraamaan kaikkea mahollista tässä torpassa - Joulusiivousta kun en ennättänyt tehdä niin nyt on uusi vuosi alkanut siivoushommilla - pääasiaassa rätti on heilunut keittiössä ja vähän muuallakin - kaameita pölypalleroita pitkin nurkkia - hyi yök!!!
..No niin.. asiaan..
..Olen velkaa tunnustuksia - eli tossa syksyllä sain jo haasteen 
Kikiltä, että tarttis tunnustaa 7.tunnustusta itsestä.. No, ei mulla ole mitään tunnustettavaa, mutta lähdin avaamaan näitä juttuja 7. kuoleman synnin kautta.. Mähän en kuulu kirkkoon enkä mihinkään muuhunkaan uskonnolliseen tai sen kaltaiseen seuraan tai hihhulointiin joten syntisenä ihmisenä en nähnyt muuta tietä tunnustuksille..
Seitsemän kuolemansyntiä ovat  paheiden luokitus. Ne ovat ns. pääpaheita, joista muut synnit seuraavat. Seitsemän kuolemansyntiä ovat minun kohdallani seuraavasti;

 1. Ylpeys (turhamaisuus)  - Olen ennemminkin aliylpeä - oli pakko katsoo sanakirjasta mitä nää sanat oikeesti tarkoittaa ja tällasta sain tietää; omaan ulkonäköön, edustavuuteen tms. liiaksi huomiota kiinnittävä, koreilunhaluinen ja slangikirjasta hepsankeikka: turhamainen tyttö / kevytkenkäinen. No, omaan ulkonäköön en pahemmin kiinnitä huomiota - enään - sitä on niin akottunut että kotona hiihtelen pässinpökkimät kintuissa ja rasvatahrasessa puuvillasäkissä - duuniin mennessä panostan ja vaihdan farkkuihin ja ei niin tahraseen paitaan, sipasen jopa aurinkopuuteria poskipäille ja ripsarii ripsille. Ai joo ja harjaan hiukset. Siitä päästäänkin siihen että olen viimetteeksi käynyt ihan oikeella kampaajalla 15 ja puol vuotta sitten, tosin tulos oli sitä luokkaa etten kyl oo varma oliko se oikee kampaaja. Kokeilunhaluinen olen ja se ehkä ilmenee esim. tätä blogia lueskellessa - on kiva tuunailla, duunailla sekä puunailla..Slangisanakirjassa ylpeydelle oli sanana; Hepsankeikka - joo, tää on enemmänkin minua - pyrin ottaa asiat lunkisti - mut en silti oo kevytkenkäinen enkä turhamainen.. Vai, onko halu siististä kodista turhamaisuutta??
 2. Kateus - Joo, olis kiva olla laihempi ja nätimpi - omistaa virheettömän hammasrivistön, suoran nenän, ja olla pitkä eikä pätkä.. vyötärön tuumakoko vois olla mun rahasäkin ympäryysmitta Ehkä olen kateellinen muiden virheettömille geeneille ja DNA - kierteille..
 3. Viha - Tää on tuttu juttu! - Ehkä kuitenkin nimitän sitä vitutukseksi - kesto sellainen. Onko elämää ilman vitutusta?
 4. Laiskuus - en tunnusta. En osaa olla laiska - paitsi liikunnan suhteen. Joskus aikoinaan liikuin ihan aktiivisesti, mutta tuo ura on taakse jäänyttä elämää, nykyään liikunta mun kohalla tarkoittaa selältä kyljelle ja kyljen kautta pungertaen ylös, siitä siirtyminen kahvinkeittimen kautta laiskanlinnaan - Laiskanlinnassa toki mun kädet käyp - pakko on virkkaa tai nyplää jotakin - siinä ei vaan voi olla tekemättä mitään... yleensä mun on vaan pakkoa aina jotain väsätä, yleensä kotihommia ja kotiin liittyviä askareita.. - en osaa vaan olla paitsi silloin kun nukun, tosin nukun aika levottomasti.. Ai joo ja olen sosiaalisesti laiska - en vastaile kännykkääni enkä tee vierailuja.. Duunissa olen yltiösosiaalinen - joten kotona haluan olla hiljaa ja viettää erakkoelämää..
 5. Ahneus - en tunnusta - paitsi että joskus taidan ahnehtia esim. suklaata..hyi minua! Ja ruokaa - paha minä! Ehkä ahneus rahaan on olemassa - mutta se mikä tulee niin se myös meneekin, joten ahneus on oleva - olkoonkin sitten kuinka paskanen loppu tahansa..
 6. Ylensyönti - tunnustan - syön ajoittain aivan liikaa!! Isäntä on kanssa aikasta hyvä tekee safkaa ja mä sit kans syön.. Joo ja suklaa maistuu niin ja salmiakki.. Ja ylensyönnin takia olen aina laihiksella tosin tulosta ei synny, kait olen syönyt motivaationikin sekä itsekurini..
 7. Himo - mikä tää on - jotain syötävää? No, joo kyllä mä himoitsen - kukapa ei? Himoille ei kuitenkaan tarvitse antaa valtaa vaan oivaltaa että sitä mitä minulla on se riittänee - tarkoitan että toki sitä himoitsisi vaikkapa kaunista taloa, sisustusta, helppoa elämää kauniiden asioiden ympärillä.. Aikoinaan mulla oli himo kenkiin - korkkareihin - mut joitakin vuosia sitten mursin nilkkani ja sen jälkeen en oo korkoja käyttänyt, se oli yks paskanen loppu himolle.. nykyään himoitsen sisustustyynyjä, tuikkukuppeja ja laatikoita - kaikenlaisia laatikoita ja rasioita jotta voin säilöä nätisti mun aarteita joita olen himoinnut itselleni kirpulta.. aika aikaa kutakin.. Ai, joo himoitsen uutta laiskanlinnaa olkkariin. Ektorppi olis kiva - rahilla..
 ..Rauhallista loppiais - viikonloppua kaikille.. Tanni..
..Ai joo - väki vähenee Kotipellossa - Kurppa lähti viimeiselle lennolle..
 

8 kommenttia:

 1. Mä jo mietinkin mitä sä duunaat kun ei sivuilla tapahdu mitään. Hieno uusi "out fit" Osanotto Kurpan poismenon johdasta ja uutoin Hyvää Alkanutta Vuotta!
  Sonni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, arvaa kuinka kauan väsäsin "outfittiä" - mä en vaan täysii hallitse näit juttuja - ehkä hieman pirtsakampi..

   Poista
 2. Meidän suvussa perintyy sellainen ylinopea-ylisyönti, joka johtaa venyneen vatsalaukkuun ja siihen että jokaikinen meidän suvusta saa vaivattomasti ponnistettu vatsan sen näköiseksi että olisi raskaana. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kuin meillä jouluaattona kun kerrankin ollaan samas pöydäs syömäs, niin Isäntä hotkas 6 minuutis alkuruoista lämpimiin - röyhtäs ja lähti tupakalle . pojat maltto noin 10 minuuttia tuskasena olla mun kans pöydän äärellä, ja mä sit yksikseni nautiskelin joulupöydänantimia..

   Poista
 3. Mä täällä taas.. osaisiks Sä ottaa asetuksista sanavahvistuksen pois? Mulla meni taas sata kerta ennen kun osui oikeseen ja kommentti lähti eteenpäin.
  Ois niiiin paljon helpompi toi kommentoiminen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en tiennytkään et siel oli sellanen "sulku" päällänsä, nyt poistin ja KIITOS kun kerroit mistä löydän sen sulun - mä niin tunari näitten asetusten kans ja muutenkin..

   Poista
 4. Mää olen pahoillani Kurpan takia, mutta en yhtään pahoillani ettei tuo laiskuus ole iskenyt suhun. Mää niin fanitan näitä sun tuunauksia. Omaan blogiin googlen kautta tulleiden viimeisin hakusana oli Tanni Kotipellolla, mua niin nauratti, että ei ole käynyt kylässä, mutta jos käy, niin pidän ihan vaan itselläni ja kerron muille vasta jälkikäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh - kyllä mä siellä piipahtelen - sulla hauskat jutut ja kauniita kuvia.. Pitäis itekkin skarpata ton kommentoinnin suhteen - onhan se muksaa saada jotakin viestii - olisko se että " niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan".. piipahdellaan taas..

   Poista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..