keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

..haloo..Kotipellolla..haloo..

..Haloo..haloo..
Kiitos miljoonasti kaikille teille, jotka niin kivasti vastasitte taas mun uteluihin edelliseen postaukseen viitaten.
 Mulla tää kyselyikä vaan jatkuu. 

Ja koska ulkona ei viitti kärvistellä sateessa, sen enempää, niin laitetaan sisäkuulumisia tähän väliin.

Seuraava mööbeli kuului Kotipellon kalustukseen kun muutettiin taloon.
Mööbelillä nyt ei varsinaisesti enään ole sitä käyttöä, mihin se on alunperin tarkoitettu, mutta kivasti muistuttaa tämäkin kaluste siitä menneestä ajasta, joittenka perään on ajoittain niin mukava haikailla. Kyllä vaan silloin ennen ol kaik niin palj paremmin!
Vai miten se sanotaan..?

Tason pintaan jäänyt kahvikupeista jälkiä..
 ..ja muutenkin tumma sävy ei enään vaan miellyttänyt..
Vaan mitäpä muutakaan kuin valkoista sudittuna pintaan. 
Vetimet sentäs jätin alkuperäisiksi.
 Vanha kunnon puhelinpenkki valkaistuna.
Rekvisiittaakin löytyy:
Kummatkin lankapuhelimet olen dyykannut roskiksesta. 
Toinen tuollainen harmaa ja toinen kermanvaalea.
Eihän näilläkään nyt varsinaisesti ole enään mitään käyttöä, mutta onhan ne aika hauskat sekä nostalgiset.
 Kyllä minunkin lapsuuteeni lankapuhelin kuului ja ensi-puhelinkin oli lankapuhelin ensimmäisessä omassa kodissani, ennen kännykkä-aikaa.
 Ja onhan näitä käytössä, että ei nyt ihan historiaa, mutta ilmeisesti liittymät on vaihdettu kuitenkin ns."kännykkäliittymiksi". 
Ei enään sellaisia 5 - numeroisia puhelinnumeroita taida ollakaan, vai olenko ihan väärässä..?
 Itse muistan vieläkin ulkoa mummon numeron joka oli tosin jo 6 - numeroinen.
 Huikeeta.
 Tuut..tuut..tuut..
 Joskus meni päiviäkin, kun puhelin ei soinut ja sitä ihmetteli asiaa, jos sitä nyt edes huomasi.
Ystäviä nähdessä, he taas ihmettelivät, että sinä se olet kova juoruamaan.. 
No, eihän mulle kukaan ole soittanutkaan..
Niin, selityshän sitten oli se, että ei se luuri ollut kohdillaan.

Välillä jopa oikeasti toivon, että lankapuhelin-aika tulisi takaisin - ei aina tarttis olla tavoiteltavissa. Tosin en mä olekaan - mä olen maailman huonoin ihminen vastailemaan tai soittelemaan kännykällä. 
Textarin pystyn näpyttelemään, mutta puhuminen luuriin on tuskallista - varsinkin sellanen turha lörpöttely. 
Ja mulla on aina kännykkä hukassa, repussa, taskussa tai jossain.
Mä olen kuitenkin niin paljon äänessä työni puolesta, että en kyllä jaksa enään vapaallani höpötellä.
Meillä on hiljaista kotioloissa.
Paitsi, että mä olen huomannut alkavani puhumaan itsekseni. 
Vastaamaan ääneen omille ajatuksilleni.
Kaikki mulla ihan hyvin!
Kirpputorilta löysin jackpointin huivin 0,10sentillä ja sen sitten niittasin penkin suojaksi.
Penkin istuinosa on irtonainen, jotenka siihen on helppo mieltymysten mukaan vaihtaa päällistä.
Niin, ja sitten ne kuulumiset - hyvää kuuluu - kiitos!
..vettä sataa kuin esterin takalistosta ja kaikkia v...taa!!
Anteeksi, roisi asenteeni, mutta kyllä tää ainainen sade alkaa ihmistä liottaa muutenkin kuin vain ulkoisesti.
Paitsi, että sain kivan haasteen, jota nyt pähkäilen ja kun olen pähkäillyt tarpeeksi jotain tuottaakseni niin siihen asti..
Kuulumisiin - Tanni

24 kommenttia:

  1. Voi tuota entisajan puhelinta, oli se vaan hienoa veivata numeroita ja soittoäänikin niin "puhelimainen", nyt vaan koko ajan hypättävä känny korvalla tai ainakin kok ajan kädessä....mutta hienot on vetimet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kyllä! Jotenkin numeroiden pyörittäminen on niin hienoo ja siitä tuleva ääni tuo muistoja. Ajoittain intoudun pyörittelemään ja olevinani soittamaan..hauskaa!

      Poista
  2. Voi niitä lankapuhelin aikoja. Muistan vieläkin niin monet numerot ulkoa ja kännykkäajan numeroista ainoastaan omani! Itsekseni jutellaan ahkerasti täälläkin. Ja yksin puhelua piisaa vaikka ympärillä olisi muitakin. Ei siis ihme, ettei tosiaan huvita puhelimessa puhua kuin pakolliset asiat. Upea ja nostalginen tuunaus! Mitens muuten tuliaisprojekti edistyy;-)
    Hyvää loppuviikkoa; äs

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhelet ystäväiseni<3
      Helpottaa jos säkin puhelet iteksesi=D
      Tänään sain haettua lisämateriaalia tuliaisprojektiin, jotta kunhan tässä vapaata ilmaantuu niin laitan pajan pystyyn ja kokeilen josko onnistuisin..=)

      Poista
  3. Kun oli lankapuhelimet, niin muisti numerotkin. Nyt ei tiedä enää kuin oman numeronsa, kun kaikki on valmiina. Ihana tuunaus tulikin sinulta ja nuo puhelimet sopivat sen seuraksi oikein mainiosta. Terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, numeromuisti on heikentynyt huomattavasti kännyköiden myötä, eikä niin hyvä juttu olleskaan - ainakaan mun mielestä. Mutta kiitos sinulle Liisa - pirtsakampi pöydästä tuli maalin avulla..

      Poista
  4. No haloo,miten ihana nostalginen puhelinpöytä!!! Ja siis valkoisena varsinkin :) Hitsit kun tulvikin muistoja mieleen.. Ja vähän ikävä tosiaan niitä aikoja :/ Kaikki oli jotenkin paljon yksinkertaisempaa ja helpompaa.Vaikka luulis päinvastoin,kun nyt on ties mitä tekniikkaa ja koko ajan saatavilla...
    Sain muuten idiksen noista puhelimista, kiitos :) Kerron sit jos joskus toteutan ;) Mä etin vieläkin sellaista vielä vanhempaa puhelinta,mutta kun oon niin saita,en oo hankkinu.Mä kun en maksa mitään 30 euroa sellaisesta!
    Ja kiva kuulla,että joku toinenkin säästää kiltiskoita :) ! Tytöllä on nyt laatikollinen mun vanhoja kiltsikoita. Ja me molemmat tykätään niitä aina välillä ihastella. Tein meille lehdistä sellaset "vaihtoviukatkin"! Muistatko niitä? Olipa kiva leikkiä sellasta omaa lapsuusajan leikkiä :)
    Nää sateet on ihan helv...stä!! Komppaan sua niin! Mut kyllä se viime kesänäkin oikea kesä vihdoin heinäkuussa tuli! Josko tänäkin vuonna? Sitä odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haloo sullekin<3
      Wau, hienoo jos jokin idea tulvahti mieleesi - innolla jäänpi odottelemaan juttujasi=)
      Ja kiitos sinulle kun piristit omaa muistiani, olin aivan unohtanut vaihtoviuhkat..voi vitsit.. kaikkea sitä onkin tullut tehneeksi.. ihana ajoittain muistella niitä menneitä=)
      Aikasta ihanaa, että voit tyttäresi kanssa jakaa omia muistojasi kiiltsikoiden myötä ja varmasti ovat tytöllekin tärkeitä nyt ja sitten joskus myöhemminkin<3

      Poista
  5. Taas upea tuunaus. Lapsuudessa melke jokaise pirtis oli tuon tyyline puhelin pöytä.
    Kaipaan takaisin tähän seinäpuhelin aikaan. Känny luo turvallisuutta jos vaikka yksin lenkill tms..muuten koko homma jotenkin mennyt ylitse. Kaikki näprää kännyköitään jopa seurassakin avoimesti. Huipennus on mielestäni se kun syödään ravintolassa nenän edessä kännykkä suoltaa ohjelmaa..ja kyse ihan aikuisista ihmisistä..voi pyhät pyssyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos!
      Ihan totta puhut!
      On ihan silmiinpistävää ja jopa jo häiritsevää se kun ihmiset seurustelee puhelimiensa kanssa eikä enään kohtaa ihmistä ihmisenä.. mua ainakin suututta tuollainen käytös. Ja täällä kaupungissa se on jopa jo naurettavaa, jos esim. ktsoo bussipysäkillä odottavia ihmisiä niin ihan kaikilla on kännyt naaman edessä ja sama on dösässäkin..naamat kiinni ruudussa..ja kaupassa..ja kaduilla..ja..ja..ja..

      Poista
  6. Vai puhelinpenkki, meillä oli vain puhelinpöytä, jonka vieressä seisten puhuttiin ettei puhelut venyneet turhan pitkiksi :-)

    Sateiden loppumista täälläkin toivotaan!

    VastaaPoista
  7. Lankapuhelin oli meilläkin kotona ja olikos hiukan hienoa, kun sai siihen vastata ja sitten tärkeänä toimittaa asiaa eteenpäin, kun luurissa kysyttiin äitiä tai isää ;) Vaikka taisi se olla hienompaa, kun joku toinen huuteli, että juuri mulle oli jollain siellä luurissa asiaa. Hienoa oli sekin, kun viisinumeroiseen numeroon lisättiin se kuudes, muualle se oli tullut jo aiemmin, taidettiinko tuo uudistus tehdä jotenkin alueittain tai jotain? Ja se se hienoa oli, kun suuntanumero vaihtui siksi uudeksi hienoksi 0-alkuiseksi..... Omille lapsille tuollainen "kierrettävä" puhelin on aivan utopiaa, eipä kauankaan aikaa sitten ole kun junnun kanssa moista kummastusta kirpparilla ihmeteltiin. Ja ihmetystä riitti junnulla siinäkin miksei kyseisellä "kapulalla" voinutkaan siitä soittaa, mikä ihmeen töpseli pitäis seinässä olla.... yritti ja yritti mammalle soittaa mutta kun ei niin ei.... "ei oo kenttää" tuumasi junnu :D
    Muutaman henkilön tiedän, joilla vielä tuo perinteinen lankapuhelin on käytössä, vaikka taitaa heilläkin nykysellään olla myös kännykätkin, pitää nääs olla tavotettavissa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, sinä muistit vielä paremmin kuin minä..jes!
      Juu, joskus hoitolapset leikkinyt myös meillä puhelimilla ja voi että sitä ihmettelyn määrää..ei ne vaan voi tajuta miten se puhelin on voinut toimia=D
      Oi, oi..on hauska muistella menneitä..Kiitos sinulle ihanasta vastauksesta<3

      Poista
  8. ♥ha-haa---haloo vaan! huikean hauskat puhelimet, tutun näköisiä...hmmm....meillä taitaa olla vintissä yksi :) Hieno penkki!!

    VastaaPoista
  9. Hieno penkki! Ja puhelimet! Meillä oli eka puhelin vasta 70-luvulla ja oli oranssin värinen. Kyllä säilyttäsin jos sellainen vielä olisi. Kirppareilta voisi löytyä. Kyllä alkaa risoa tää viileys ja tuulisuus ja sade...Tokkopa tästä kesää tuleekaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, sellanen retro-oranssi olisi huikean hieno puhelin! Tää kesä on kyllä ankein naismuistiin..hitto kun kismittää..no, yritetään silti aatella että kyllä se aurinko vielä ennättäisi meitä helliä=)

      Poista
  10. Aivan ihana tuo puhelinpenkki valkoisena! ♥

    VastaaPoista
  11. Hyvänäköinen puhelinpenkki duunaus ❤️ Hih hih alkoi hymyilyttää kun poikani istui tuossa vieressäni ja kysyi että mikä tuo laite on siis puhelin ;) mukavaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
  12. Voi siitä tuli upea! Ja tottakai tuohon pöydälle kuuluu ihan oikea puhelin :) Sade sai jo täälläkin veekäyrän nousemaan kun tajusin sen piiskaavaan rakkaudella hellityn pionin kumoon. Meillä on se kolmas vuosi kun on jo toiveita saada nuppu auki asti. Voi peekele :D Määkin kyselen miehen puolesta, hän pyytää sanomaan, että se 140 kilometriä tunnissa moottoritiellä oli vitsi. Miehestä tiedän kun hän yrittäää juksuttaa, mutta sua saatan uskoa. Pelasta miehen kesä :D

    VastaaPoista
  13. Terveiset antiikkilasta, meillä on vielä lankapuhelin ;-)

    VastaaPoista
  14. No eipä oo kaappia maalattu :( Ehkä sekin vielä jokin päivä ratkeaa, kunhan saan maalit kehiin ja hiomapaperia! :) Lomalla viimeistään, jos ei ole muutakaan tekemistä :'D

    VastaaPoista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..