torstai 13. syyskuuta 2012

..sytykeruusut..

 ..Hello hello, tuossa Kiki kyseli että miten näitä ruusuja väsätään niin tässä nyt perusohje tai sellanen tekotapa jota minä itse käytän..
.. eli tarvitaan munakennoja, liimaa ja näppärät sormet - mieluiten 10 kpl, mutta vähempikin käy tai toki enempi - lasten kanssa kivaa askartelua..
 ..revi kennosta munakuppi irti
 ..revi kennon reunasta suikale irti..
 ..pyöritä suikale "rullaksi" ja laita tippa liimaa..
 ..Laita munakupin pohjalle tippa liimaa..
 ..Laita "ruusurulla" kuppiin..
 ..Näin sinulla on sytykeruusu valmiina ja voit vielä sitä hieman muotoilla haluamallasi tavalla.. ja lisätä esim. kupin ja rullan väliin tipan liimaa jos tuntuu että ruusuke ei ole tukevasti kiinni..


 ..Voit myös repiä kennon kannen pienemmän kupin irti ja sen laittaa isomman kupin sisään jotta saat enemmän hyödynnettyä kennoja.. pienistä kennoista saa pieniä ruusuja tai nuppuruusuja..
 
 ..Liimaa kupit toisiinsa.. ja tee "rullaruusu" jotka taas liität yhteen..
 ..Kannattaa käyttää hyväksi myös pienemmätkin palat ja silput ruusun terälehdiksi..
 Näin saat täydennettyä ruusuasi ja muotoiltua siitä haluamasi..
 

 ..Valmis silppuruusu..
 


 

..Ja sitten siirrytään siihen dippaukseen.. Pengo vanhat kynttilänjämät esille jotta saat sitä steariinia ruusukkeiden päällystämiseen.. käyttöön kannattaa otta joku vanha kattila, jos ei omista kaapeista löydy niin kirput on täynnä kattiloita jotka sopivat loistavasti tähän tarkoitukseen.. - oman emalikattilani olen dyykannut roskiksesta.. Pera kynttilöistä suuremmat roskat pois - sydänlangat ja metalipalat joita useasti laitetaan kynttilän pohjaan.. Laita kynttiläjämät sulaamaan kattilaan..

 ..Valmiiksi tehtyjä ruusuja dipataan sulaneeseen steariiniin - ole varovainen - HOT HOT.. 
..Tähän vaiheeseen ei kannata ihan pikkusia naperoita pyytää mukaan.. Ja suojaa hyvin taso tai käytä alustaa "jollaeiooniinväliä"..
 ..Dippaile ruusukkeita useampaan kertaan steariiniin jotta syntyy paksumpi ja värikkäämpi kerros.. 
..steariinin voi myös antaa kuivahtaa välillä ruusuun ja sitten aloittaa dippauksen uudestaan jos haluat paksumman kerroksen ja väriä..  
itse sulattelin tähän punaisen ja ruskean kynttilän jämät joten näistä tulee aikasta tummia.. ja nää mun jämät on jäänyt halpiskynttilästä joten steariini ei ole kovin laadukasta ja paksua, mutta toimii ja kokeilemallahan sen sitten hiffaa et mikä toimii ja mikä ei.. 
..Ja vielä vinkki; jos sinulla on aromaterapiatippoja voit tiputtaa muutaman tipan sulaneeseen steariiniin ja näin saat tuoksuvia ruusuja..
 ..Anna ylimääräisen steariinin valua ruusuista ja kovettua..

 ..Tässä muutama valmis sytykeruusu..
 ..Hento puna yllä..


 ..Tässä dipattuna ja ei dipattuna - samasta kennosta tehdyt ruusut..

 ..Kananmunakennojakin on monen sävyistä - tässä 1 dipattu ja 3 eri sävyistä jotka löytyi meidän nurkista..
..Ei muuta kun munia syömään ja kennoja keräämään, näpertelyn ja dippauksen iloja teille kaikille - minäkin jatkan näitten puuhissa.. Tanni..

Päivitys 5.12 2013
Korostan, että tämä on ohje jota MINÄ olen käyttänyt.
 SINÄHÄN voit näitä näperrellä ihan omaan tyyliin ja löytää sen parhaimman tavan tehdä!
Sytykkeiden teossa on aika turhaa käyttää liimaa, sen olen todennut itsekin. 
Pysyy hyvin kasassa muutenkin!
Kommentteihin on tullut hyviä vinkkejä, joten lukekaa sieltä enempi..
Tanni

24 kommenttia:

 1. Tosi hyvät ja selkeet ohjeet laitoit. Kiki kiittää =)

  VastaaPoista
 2. Kiva ja Kiitos toivottavasti ohjeesta hyötyä..

  VastaaPoista
 3. Siis voe helevettiläinen miten nättejä!!! Onneks mulla ei ole takkaa niin voin vaan dipata noita tacoja tohon guakamoleen:). Hyvää viikonloppua!
  T.Sonni
  P.S. Ehdin siihen rovaniemen junaan...

  VastaaPoista
 4. Eikös tuon liiman voisi korvata ihan kaatamalla sulaa steariinia pohjalle vähäsen ja sitä käyttää ikäänkuin liimana. Tarvittavat osat vähenevät 30% ja voi mainostaa "lisäaineettomana".
  Kokkeilkaahan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä!.. mietin samaa itsekin, että käyttäisin pelkkää steariinia, koska liiman kuluttaminen tuntui turhalta.. mutta menin siitä, mistä aita oli matalin.. nyt meinaan kyllä kokeilla pelkkää steariinia. Kiva kun piipahdit täällä!!

   Poista
 5. Mä oon tehnyt ilman liimaa tai steariinia tai muuta kiinnitystä. Tungen vaan suikaleet kupin sisään ja dippaan sitten toki steariiniin. Pysyy hyvin koossa!

  VastaaPoista
 6. Varokaa ettei syty tulipaloa. Vettä ei saa mennä kai kuumaan steariiniin. Joku kertoi että hänellä syttyi lieskoihin. Ilmastointikanava kiskaisee liekit helposti. Minä dippasin steariinit vesihauteessa, liesi lopussa vain kolmosella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei vettä!! Itsekin pidän hellaa pienellä, melkein ykkösellä tai kakkosella kun steariini on sulanut!. Itse en käytä vesihaudetta juuri sen takia, ettei sitä vettä vahingossakaan roisku steariiniin.

   Poista
 7. Mä oon jo usean satsin tehnyt sytykeruusuja sillä tavalla, että kynttilänpätkät kattilaan VEDEN kera, steariini on vettä kevyempää ja pysyy siis veden pinnalla, Ei tarvi pelätä steariinin syttyvän ja saa käytettyä steariinin kaikki, kun se kelluu pinnalla. Eikä levyn tarvi olla koko aikaa päällä, kun se steariini pysyy kuuman veden pinnalla sulana aika kauan, Ilman liimaa ovat kyllä pysyneet kasassa, kun tunkee terälehtiä tarpeeksi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho.. tää oli mulle ihan uusi juttu. Hyvä kun kerroit, että tapoja on sittenkin monia!!

   Poista
 8. Onnistuiskohan nän jos tekisi talouspaperi hylsystä tms. samalla periaatteella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka.. hyvä idea ja tuli kokeiltua yhtä versiota - ktso tuorein postaus "hylsy-ruusu".. Ehkä onnistuu jollain muullakin tavalla - tarvii vaan kokeilla.. Kiva kun piipahdit ja jätit kommenttia!! =)

   Poista
 9. ensinnäkin, ei tarvi liimaa... ja no nyt 10 vuotta tehneenä ja siitä melua pitämättä.... huh ja hah hah......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, ei tarvitse liimaa!!
   Itse en myöskään nykyään käytä sytykkeiden teossa liimaa, pysyy hyvin koossa ilmankin.On hyvä, että kierrätetään kennoja sekä hylsyjä, on mukavaa puuhastelua. Hyvä, että itse olet todennut tämän myös.
   On kuitenkin ihmisiä jotka eivät ole tienneet moisista "sytykkeistä" ja sen takia tällaiset postaukset tulee tehtyä, jotta sana leviäisi. Ei kaikilla ole välttämättä aina ollut asuntoa jossa on takka tai monet tekee näitä ihan vaan koristeeksi kotiin.

   Poista
 10. Sanonpahan vaan, että tällaisen "askartelen hetken mielijohteesta ja haluan selkokieliset ohjeet vähällä haulla" -neidin askartelut kaventuisi aikalailla, jos mistään ei kannattaisi postata tai muuten kertoa, jos samaa on harrastettu esim. oman äidin lapsuudessa. Miettikääpä vaikka neulonta tai esim. pitsinnypläys ohjeita... Tällä haluan siis sanoa, että älä Tanni välitä avautujista. Maailmaan mahtuu aina niitä, joille mikään ei kelpaa, mutta kaikki kyllä häiritsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rakas - tuntui niin ihanalta lukea viestisi, oikein kyynel vierähti.. Ajattelen samoin ja sen takia tätä blogia teenkin, että omista jutuista muutkin saisi vinkkejä askarteluihin sekä ehkäpä oman kodin laittoon ja sitä kierrätystä sekä vanhaa tavaraa kunnioittaen. Ja jokainenhan "tervellä järjellä" varustettu ihminen varmasti ymmärtää sen että tekotapoja on monia ja viestiä saa jättää ja kertoa omia ideoita - niinhän sitä oppii. Kiitos, että piipahdit täällä ja jätit kommenttia - arvostan kovasti =)

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia.. lämmitti kovasti mieltä. Itsekin kyllä ihmettelin moista käytöstä, mutta jääköön omaan varjoonsa. Tulehan toistekin!!

   Poista
 12. Hei! Nyt vasta aloin kokeilla näitä sytykeruusuja, kun munapaketti tyhjeni ja sytykettä olis tarvis. Piti sitten kooklailla kuitenkin ja tännehän se, tuttuun blogiin johti ensin :)
  Miehän sai noista ruusuista tehdyn kranssin joskus, mut en ole tullut kokeilleeksi noita ruusuja. Minusta liimakin on hyvä idea, jos ei laita steariinia noihin. Kranssissa oli ruusut kiinnitetty kuparilangalla.
  Tässä anonyymi kommentti tällä kertaa :) terveisin E milie hurahtanut-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kranssihan on kiva idea!! Ja voihan niitä ruusuja maalailla ja koristella oman maun mukaan, jos ei tule sytykkeeksi. Monet todellakin tekevät ruusuja ihan vain koristeeksi kotiin ja asetelmiin.. Kiva kun piipahdit jälleen =).. Ruusuisia aikoja sinulle !!!

   Poista
 13. Kiitos selkeästä ohjeesta! Kerkesin lukea muutaman muun ohjeen, mutta tämä oli tällaisen aiheesta täysin pihalla olevan mielestä kaikkein paras :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos ihanan selkeästä ohjeesta! Pidemmän aikaa on tullu säästettyä kanamunakennoja ajatuksena että teen joulun alla lahjaksi sytykeruusuja. Pian voisi ensimmäisen erän askarrella, voisi myös kokeilla koristella ruusuja glitterillä :)

  VastaaPoista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..