sunnuntai 11. marraskuuta 2012

..tein minä Peipolle pesän..

 WJUHUU!!!
Tällänen napsahti Kikiltä  minulle - olen onnellinen!!
..Tähän juttuun kuuluu 7 paljastusta ittestäni, mutta en paljasta - vielä mitään.. 
..Kiki keräs Jengin mukaansa autiolle saarelle ja mä - Tanni olen niistä yksi..
 Lainaan tähän Kikin kirjoituksen:

                                                                                        Kotipellolla
Täältä blogista löytyy Tanni, jonka taitoa katsoa lokeron viereen ja lokeron taakse ja sitten tuunata siitä lokerosta jotain ihkua mää fanitan ihan hirveesti. Kun tämä naisenergiaa puhkuva blogistijoukkue kyllästyisi rantalomailuun niin olen aivan varma, että Tanni virittäisi meille kookospähkinöistä, kaisloista ja simpukankuorista täysin merikelpoisen botskin jolla me sitten seilattaisiin takaisin kotiin.

No, tuosta sitten päästäänkiin kookospähkinöihin, koska niitä on tullut muutamat kirjaimellisesti särjettyä..
 ..Meillä on iso lintuhäkki jossa asustaa Neitokakadu Kurppa, 2 undua ja 4 seeprapeippoa..
Peipot ovat kovia rakentamaan pesiä - yleensä sinne mihin ei pitäisi, esim. ruokakippoihin - ja, kyllä ne undutkin diggaa pesistä.. Ja ehkä Kurppakin, mutta näihin pesiin Kurpalla ei ole mitään asiaa kokonsa puolesta..
 ..Eli kookospähkinän kun tyhjennät, poraat, sahaat ja talttaat sekä nakutat (vaatii hermoja ja pitkäjänteisyyttä) - syntyy oivallinen ja luonnollinen pesä peipoille - miksei muillekkin elukoille.. hamsterit, hiiret, pienet mursut vai mitä ne on jos sellaisia omistat.. 
Miksei tälläisiä pesiä voisi tehdä pihakoivuukin roikkumaan pikkulinnuille - ois aika exoottista..
 ..No, eilen sitten luettuani Kikin blogia vähän ennen duuniinlähtöä aloin innostuneesti napsimaan kuvia pesistä, no, sillä seurauksella että eräs peippo - perhana kyllästyi häkin nurkkiin ja pyrähti ulos.. Voi hitto - ja kello juoksi just sillä sekunnilla sen kilsan ja dösä lähtis justiinsa - ei auttanut muuta kun huutaa pelisaliin pojalle , että lintu vapaana - sulje dörtsit ennenkuin lähet - mä en ennätä metsästys puuhiin.. Ennätin dösään ja ajoissa olin duunissa..Pahus..
..Karkulainen - ylpeän näköisenä kookospesänsä päällä..
..tää on peippojen käytössä - eivät ole himassa - vai olisko muut puuhat menossa kun noin pimeetä on..
 ..Töistä kun palasin, oli sitten muutama muukin böördi päättänyt ottaa vapaudestaan kaiken irti - minä kun olin kaiken tohinan keskellä jättänyt häkin isomman luukun auki - siinä toivossa että peippo pesäänsä lentää - toiveajattelua.. Kuka nyt vapaudestaan luopuisi..
..Jahas - minua seurataan..

..Ai mä vai?
 
..No, eteiseen päästyäni tuli tunne - että minua seurataan.. nyt on muutamia silmäpareja jossakin - ja yksin kotona.. tosin hyvin nopeasti paljastui, että undu kurkki nurkan takaa ja Kurppa oli ihastelemassa perheensä kuvia.. Ja peippo nukkui makkarin vuodekatoksen päällä tyytyväisenä.. - se tyytyväisyys taisi loppua just siihen kun alkoi tipuralli Kotipellolla..
..Ai, sä tulit jo himaan??
..Montas säkkiä sait jyviä tienattua..??
..Mä oon pitäny kuria ja järjestystä täällä noille pikkulinnuille..
 ..Tovi siinä vierähti tipurallatessa - kunnes oli böördit taas tutussa ja turvallisessa häkissään - olivat väsyneitä.. Niin minäkin ja könysin lepotuoliini.. Siinä kyllä mietin, että mitäköhän ne Tirpuset on oikeesti tehnyt päivän aikana.. Ei näkyviä vaurioita kämpässä - ehkä vaurioitin taas lintusten sielunelämää vangittuani ne häkkiin.. Voih,,
.. Jos jokin hyvä puoli on ollut Naperon menetyksessä niin se, että linnut voi lennellä vapaasti kämpässä.. Ja kun vain me muut asukit muistetaan sulkea fönärit sekä dörtsit..

..Kun kissa on poissa, lentelee böördit katonrajassa..
..Nyt on sunnuntai ja faijapäivää vietetään - mua kutsuu duuni joten sinne alan valmistautumaan - paljastan itseni teille heti kun sille aika löytyy - huh.. paljon tuli luvattua..
Siihen asti - nauttikaa vapaudestanne - niin minäkin - Tanni (onko työ vapauttavaa??) 

4 kommenttia:

 1. No mutta siis ihan oikein arvasin, että mää kun vielä lauleskelisin M.A.Nummisen "Kuinka saisin rikki kookospähkinän?" laulua niin sää olisit jo hoitanut homman :)

  VastaaPoista
 2. Sitä vaan tulin kertomaan, että mulla on paha luku- sekä ajatusvika. Tämä blogi on oman blogini seurattujen listassa. Luin sujuvasti, että "Tein minä pipolle pesän" ja ajattelin että jaa... kotipellolla on rakennettu pää ja klikkasin linkin ja sitten vasta tajusin, että PEIPPO!

  VastaaPoista
 3. Kiki; Voi hittolainen - itelläni soi aivan sama biisi päässä - mahtava kipale ja sen tahdissa mennään..
  Eskurin Emäntä - Mahtavaa kun ilmestyit - en ole ennen vieraillutkaan sivuillasi - mutta nyt olen ja takasin tulen!!

  VastaaPoista
 4. Hah.. Kikilla on sana hallussa :)))
  Ihana postaus! :D
  Monta jäänyt multa väliin, mutta aina kun on aikaa(kuten nyt perjantaina jippii) mä käyn lukemassa itseni ajan tasalle :)

  VastaaPoista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..