keskiviikko 2. toukokuuta 2012

..juhlien jälkeen..

 ..Wiuh Wauh - Wappu tuli ja meni..
 Kutsuimme ystäviä vappuaattona kylään.
 Ihanaa oli nähdä pitkän talven jälkeen ystäviä sekä tuttuja, mekin elämme niin erakko elämää talvet ettei pahemmin ole sosiaalista elämänpuolta tullut vietettyä saatikka sitten noita alkomatuotteita nautittua, mutta nyt emäntäkin repäisi ja huhuuh - tulihan sitä otettua - eli perinteisin menoin - grillaten, alkoholituotteita nautiskellen, saunoen ja laulaen meni ilta niin että humahti.. ja se aamu tuli nopeammin kuin olisi halunnutkaan.. selventän todellisuuden - juhlien jälkeisen totuuden..

 ..Ihanat ystävät olivat siivonneet heti aamusta suurimmat sotkut ennen emännän herättämistä - suuret kiitokset Sonnille ja Harrylle..
 Itselleni ei jäänyt kuin lattioiden pesu ja roskien vienti - joo ja pyykkäys - meillä on ainakin noin 158 pyyhettä ja kaikki oli ollut saunojien käytössä..
 ohhoh..
  Ai joo, ja kerron vielä vieraista - saimme yllätysvieraita Sweitsistä asti, ja toki heidät piti saunaan tutustuttaa, eli  toinen heistä ei ollut ikinä ollut Suomalaistyyppisessä saunassa ja jos oli ollut ``saunassa``kotimaassansa niin siellä on tapana pitää pöksyt jalassa eli mehetkin menee boxereissa saunaan ja vissiin naiset bikineissä.. 
pikkasen olivat kummissaan kun meilläkin aina tuo sekasauna toimii - ollaan niin kauan oltu kamuja ja muutenkin suomalaisena ei sitä osaa niin aatella et se ois jotenkin häveliästä.
 Sauna on osa meitä - siellä synnytään ja ollaan jopa kuoltukki.. 
Saunassa jaetaan ilot ja surut, hiljennytään tarpeen tullen, nautitaan lämmöstä ja saunan tervehdyttävästä voimasta..
Vanhan sanonnan mukaan jos ei sauna, terva ja viina auta, on tauti kuolemaksi.  
Pitäiskähän lämmittää krapula - sauna..
 ..Tästä vielä noustaan..
 siis sohvanpohjalta jolla nyt oon toista vuorokautta - nykyään nää krabbikset kestää aikasta monta päivää, toisin oli ennen - sitä oli kuin uudesti syntynyt kun oli vähä juhlinut - nykyää tässä iässä sitä voisi sanoa pieneksin kuolemaksi ja kuoleman jälkeiseksi elämäksi!!

 No, onneksi mulla on loma viikko menossa jotenka on lupa vaan ollakkin.. 
tosin meitin pikkuvessassa on sattunut pieni vesivahinko - pöntön säiliö on tiputtanu vettä vähän niinkuin huomaamatta ja vettä oli kerääntynyt vähitellen muovimaton alle ja jouduttii repimään koko lattia auki jotta nähdään vahingon suuruus - onneksi ei ole ennättänyt mennä
 rakenteisiin tai homehduttaa puulattiaa joka löyty muovimaton alta  eli ois vessaremonttia, mutta toi meitin Isäntäkin puuskuttaa siihen malliin että suosiolla siirretään huomiseen.. niin ja pihan aita pitäisi pestä..
 valkonen aita on niin pahasti jo tummunut liasta ja pienestä ``homeesta`` että ei sitä siedä kattella.. ja kyllähän mä suunnittelin vaikka mitä tälle viikolle, mut katellaan mitä sitä nyt sit saa aikaseksi vai saako mitään..
Tanni


1 kommentti:

  1. Kiitoksia Isänälle ja Emännälle, sekä Kanssa juhlijoille!! Ihanat bileet, vaikka sitä loppuillan "ohjelmaa" järjestettiinkin. Mutta sehän nyt kuuluu asiaan;) Täälläkin on puuskutettu ja puunattu, tosin aika tehotonta on ollut.. Mutta hiljaa hyvä tulee..
    Iso kiitos ja jos vkl on hyvä keli voisi vaikka grillata (rauhallisesti).
    T Sonni

    VastaaPoista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..