maanantai 2. kesäkuuta 2014

..jotakin uutta, jotakin vanhaa, jotakin turkoosia, lainattuna elämä..



Se on moro!

Niinkuin tuossa kerroinkin, niin täällä on maalisudit / telat heilunut.
 Ei mitään suurta remppaa.
Pihakalusteiden ja tilpehöörin uudelleenmaalauksia.
Päätin, että sudin kaikki maalinjämät pois mitä kaapista löytyy ja suhuttelen suhumaalitkin, sitä vartenhan niitä on hankittu.

Yksi maalattava kohde oli tällainen klaffi-pöytä. 
Sain sen mutsiltani joku aika sitten.
 Kiva pöytä ja ihan tarpeellinen, mutta kuistille epäkäytännöllinen.
 Epäkäytännöllinen siksi, että pöytäosa olisi pitänyt porata seinään kiinni jotta olisi tukeva.
 Jotenkin ei tee mieli porailla sinne tänne reikiä kun taas tietää tän mun vaihtuvan mielen, että nyt pöytä on tässä hyvä, mutta huomenna taasen toisaalla..
Kuistillahan oli aikaisemmin ihan tavallinen pyöreä tiikkipöytä, mutta nakkasin sen nyt pihalle - sinne kuuluukin..ainakin vielä.
No, takas tähän pöytään. 
Pöydän jalka oli myös hyvin epäkäytännöllinen.
 Jotenka kipaistiin Köyhien stokkalla..klik.. hakemassa 3kpl sorvattuja jalkoja. a.5,40 kpl - tuli hintaa, mutta ei voi mitään. 
Olisi mulla ollut dyykattuja metallisia jalkoja, mutta ei ne mun mielestä natsannut pöytään yhtään - sorvattua oli saatava.
.. Isäntä pikkasen sahasi jalkoja lyhyemmäksi.
 Pintahan oli tuollainen lakattu mänty - ei hyvä -
  Maalia pintaan!
..leikin suurta taiteilijaa ja sudin maalinjämiä pöydän pintaan..
Isäntä kävi kurkkaamassa sutimistani ja hieman arasti kysyi - "ootkos tosissas, onkos taas tyylin muutos menos..?"
"ei, ei - mulla on visio - älä häiritse..."
Niinkuin kuka tahansa suuri taiteilija vastaisi.
Tosin tää mun tuunailu ei nyt paljoa visioita ja taitoa vaadi.
.Suuren taiteellisen saavutuksen pöydän pinnassa annoin kuivata kunnolla, sitten hionta ja uutta maalia pintaan, kuivaus ja taas pikku hiontaa.
Ja tällainen on sitten lopputulos.
Turkoosia täälläkin!
 Omasta mielestäni sain ihan kivasti tuollaista "vanhaa&kulunutta" pintaa aikaiseksi.
 Pikkusen mietin, että pitäiskös vetästä tuohon pintaan vielä krakleeraus-ainetta, jotta siitä tulisi todella rosoinen, mutta sitä nyt emmin tässä..
 Tulisi enempi esille sitä mun taiteellista pohjaa.
 Aikaisemminkin olen esitellyt täällä näitä kynttiläjalkoja.
 Nää sorvatut jalat on myös sieltä köyhien stokkalta.
 Sitten vaan ruuvasin kirppulöytö vuokia maalattuihin jalkoihin. 
Nyt lisäsin värikkäitä helminauhoja jalkoihin piristeeksi.
kyseisestä putiikista löytyy kyllä ihan kaikkea mahdollista. 
Ja näitä jalkoja on sitten monenkokoista ja näköistä.
 Noin 8e. maksaa sellaiset todella massiiviset jalat - olisivat upeita kynttiläjalustoina tai jossain muussa tuunauksessa.
 Viime viikolla kävin kaupungilla.
Tohtorinnan luona - käynti oli pettymys. 
Itku kurkussa poistuin vastaanotolta.
 Kaupunki säästää, kunnat säästää - kaikki säästää! 
- en saa sitä hoitoa mitä omasta mielestäni tarvisin - paskat olkoon!
Aattelin, että nyt jotakin piristettä kaipaan.
 Kävin tigerissä - en ostanut mitään.
 Kävin clasulla - sieltä ostin, törsäsin 10e tähän radioon.
 Kaipasin kuistille patteri-radiota, nyt sen sain.
 Meillä on kyllä kuistilla töpseli ihan sähkökäyttöisellekin, mutta se on ajastettu hämäräkytkimellä niin ei oikein palvele mua tällähetkellä.
Ja onhan noita radioita vaikka kuinka tässä torpassa - suurin osa dyykattuja roskiksesta, mutta nyt vaan tahto saada jotakin uutta.
..iso indiskan kahvikippo on kirppulöytö - oli ihan uusi ja maksoin siitä kokonaisen euron..
....pitsi-palli..klik..
 Nyt on mukava bloggailla kuistilta käsin. 
Mulla on kaikkea mitä tarvitsen.
 Radio pauhaa, kahvia ja hapankorppuja kyyti pojaksi - nam!
Sulo tuhisee viereisellä penkillä, sade ropisee - taas..
Siltikin toivottelen mukavaa uutta viikkoa, uutta kuukautta - kesäkuuta - Tanni

46 kommenttia:

  1. Isännät ei näistä visioista aina ymmärrä, mutta monesti "joutuvat" myöntämään, että lopputulema on mahtava :D niin kuin nyt tuo pöytäkin, vähänkös tuli kiva, tuollaisenaan just hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä luulen, että annan myös pöydän olla just näin.. kulukoon pinta ihan omaan tahtiin jos on kuluakseen.. Tartttee kertoa yks juttu; kun oltiin ostamassa noita pöydänjalkoja - oli isäntä sitä mieltä että 2 jalkaa riittää.. pikkusen kyllä mulla raksutti, että mitä helv...ei pöydässä voi olla 2 jalkaa - mun mielestä.. vänkäsin vastaan ja nappsin 3 jalkaa mukaani - se oli mun visio tälle pöydälle.. joo, ei noita miehiä aina kyllä ymmärrä..

      Poista
  2. Tulipas mageen näkönen pöytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.. juu, palatakseen siihen mittarilukemaan niin pikkusen kyllä mietin, että kuis paljon nää nyt on ajellut.. missä sen pilkun /pisteen pitäisi olla.. aattelin kuitenkin, että pakko on olla tulla joku fiba.. Joo, mulla kans känny antaa ihan omia juttuja jos sen kautta kommentoi..

      Poista
  3. Tuo pöytä on kyllä ihan sun värinen ja radio sun näköinen, muksaa kesää sinnekin! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hami - onkos sitten niin, että suht hyvä pinta mutta kyllä sieltä jo vanha kuultaa läpi..heh..

      Poista
  4. Kyllä sie oot sitten mainio tekemään vanhasta uutta, pöytä on niin ihana ja toi radio voiko olla sulosempaa soittokonetta.
    Kelpaa siun kuistilla istua ja nautiskella kesästä:)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä kuistilla on mukavampi ainakin näin sadesäällä.. hitto, kun ei sitä kesää näy - ainakaan täällä. Kiitos sinulle Kosotäti!!

      Poista
  5. Onks mun nyt mentävä clasulle itekkin hakemaan tollanen ihana radio...NO ON...ja ihanan värinen just sanoin miehelle et mie ostan radion itelle sitten synttärilahjaksi..juu olen kesän lapsi :) ja mies tokaisi et mistä no clasulta..jooo hän tuumasi..
    ihana pöytä..ekassa kuvassa mietin et no mitähän se Tanni nyt tekee mutta lopputulos on jälleen ihana..meil on sama tyyli mies meilläkin kysyy et mitähän nyt puuhaat ja mie vaan puhisen hiljaa ettei saa häiritä tyyliin ja sanon et teempä vaan...vastaus on et AHA..no kaikki on kelvannut myös ne romanttiset jutskat siis tekstiileissä sun muissa...
    Mie en saa haettua sitä pöytääkään kun ei ole sitä peräkärryyy..ai et minuu risoo kun olisi visio niiden tuolien päällystämiseen mutta milläs haet ennenkuin veljeni vie sen veneensä mökilleen et mie saan lainattua sitä peräkärryä ja oikeesti, niillä maitokärryillä en viitti hakea sitä johan siitä tulisi juttua paikalliseen lehteen jos joku näkisi minun työntävän maitokärryilla pöytäkalustoa tai sit mies häpeäisi silmät päästä..kun tuntee puoli kylää :)
    Mukavaa kesäkuuta sinulle..kohtahan sitä pääsee suunnittelemaan juhannusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sun kuules mentävä, eikä ole paha hinta kun 10 e maksoi ja oli siellä kaikkia muitakin ihania kuoseja, mutta toi nyt kolahti muhun. Ja soi muuten hyvin!! Ja katso muuten samalla maaleja sieltä - pikku vinkkinä - todella hyviä maaleja ihanissa sävyissä!!
      Nauroin ihan ääneen kun luin tuota loppukommenttia - sielujen silmin näin kun roudaat maitokärryillä köksänkalustoa pitkin kylänraittia.. Olet kyllä mainio Hannele<3

      Poista
    2. jep, olitkin laittanu vinkin minun blogiini maaleista sinne menen kunhan kerkeän ja voin siis kohta alkaa maalata sitä kaappia..ok...on se ensin vissiin hiottavakin mut sen saapi mies tehä..mut ei kerrota sille :) Tänään välähti et voinhan hakea ne tuolit autolla ja jättää vielä sen pöydän sinne niin sit on tuolit jo päällystetty valmiiksi...niin kunhan ensin päällystän sen korituolin ja teen ne tyynyt...ja maalaan kaapin..huohhh on tää kesä niin ihanaa aikaa voip tehä kaikkee..niin kun tietäis mistä alottaa :) vieläkin kävin kurkkimassa sinun hienoa pöytää :)

      Poista
    3. Kurki pois vaan.. Kuulostaa niin tutulta - kaikkea tehtävää olis yllinkyllin ja kokoajan lisää ideoita pukkaa - jotkut toteutuu ja toiset taas ei..

      Poista
  6. Mahtava lopputulos! Minusta pöytä on hyvä juuri tuollaisenaan! Taiteilijakuvasta katsoin minäkin, että what.... ei ihme, että miehesikin :-)
    Väri on juuri kauniin turkoosi, tuohon samaan sävyyn voisi sopia tuolikin? Vieläkö maalia jäi? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh - juu, voipi olla aika järkyn näköinen, mutta se tuli jostain mun syövereistä.. ei vaiskaan.. visiona se, että kun tuo maali tuosta vielä hieman kuluu, niin sitten eri sävyjä hieman pilkottaa turkoosin maalin alta.. sillai vanhahtavasti.. no, joo - olis nyt voinut ottaa paremmankin kuvan kun jo hioin pintaa niin siitä tuli iahn hauska.. no, ennättäähän sitä.. ja joo, vajaa puoli purkkia maalia jäljellä ja itse mietin myös tuolis sutimista sillä.. tai kattoo nyt mitä täs suditaan.. Kiitos sinulle<3

      Poista
    2. ..sutisin pyyhekumilla noi kirotusvihreet tuolta pois jos vaan voisisin..=)
      toiv. saat selvää mun hieroglyfeistä..

      Poista
  7. Turkoosi on niin kaunis väri ja kaunis tuli pöydästäkin! Ja radio on ihan ihku! Mukavaa kesän alkua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sesse - nyt vaan tuntu siltä, että väriä on saatava johonkin.. ei kaikkea voi valkosella sutia.. tosin olen nyt sutinut myös keltaista, mustaa, pinkkiä, turkoosia.. Samoin ihanaa kesänalkua sinullekin<3

      Poista
  8. Hienon näköinen pöytä,ja ihana radio:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva - nyt on pikkusen värikkäämpää meininkiä taas-- radio oli kyllä hyvä ostos..

      Poista
  9. Mielenkiintoinen 'köyhien stokka'. Kivan kesäisen bloggailupaikkan teit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Köyhien stokkalla on paljon puutavaraa rakentamiseen, remonttitavaraa kodin kunnostamiseen. Vessapapereista nauloihin, maaleista liimoihin ja vessanpöntöistä sukkiin. Paljon ihania sisustusjuttuja, pikkusen sellaista maalaisromanttista rompetta, ompelutarvikkeita, kenkiä, vaatteita yms. paljonpaljon kaikkea, mutta paljon edullisemmin kuin ns. perinteisissä kaupoissa - siitä nimikin tulee ja kauppa on ollut olemassa vuosikymmenten ajan! Aikoinaan ns. pikku-huopalahdessa nykyään tattarisuolla -käymisen arvoinen mesta - suosittelen jos siellä päin liikkuu!!

      Poista
  10. Kertakaikkisen nerokkaita tuunauksia sulla. Tuosta klaffipöydästä tuli varsinkin hurjan hieno. Ja ihanan värinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saga.. iahn täs häkeltyy.. juu, väri on kyllä hyvä - pirtsakka..

      Poista
  11. Tuo pöytä on i h a n a !!!! Ja mikä väri! Täydellinen! Kannatti tosiaan leikkiä suurta taiteilijaa; pinta on just eikä melkeen loistava! Emmä kyllä raaskis kuitenkaan alkaa tuota krakeloimaan... Tai ehkä sittenkin :D Molempi hyvä! Arvaas vaan oonko ihaillu tota radiota! Mutta mun mielestä hinta oli eri? Oisko nyt tarjouksessa?
    Pitääkin ehdottomasti poiketa tuolla "putiikissa"! En ole muutenkaan vähään aikaan kolunnut Tattarisuon aarreaittoja läpi ja tuo on mennyt multa ihan ohi? Mutta nyt siis hyvä syy suunnata taas sinne :)
    Kynttilänjalatkin on niin nätit ja kyllähän tuollaisesta kulhosta kaffet maistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä köyhien stokkalla oli sellasia tähti-kuosisia ovistoppareita 3.90 kpl ja tulit heti mieleeni, meinasin ottaa ja lähettää sinulle, mutta jäi kuitenkin.. Voisihan sellaista stopparia käyttää ihan koristeena tai lehtipainona esim. partsilla..
      Radion ovh oli 15-16 e - nyt 9,95 ja paljon oli erilaisia kuoseja, mutta jotenkin tuo turkoosi pirtsakoilla kuviolla oli niin hauska.
      Krakleeraus-ainetta olisi kyllä, mutta katotaas nyt, tai sitten annan aja kuluttaa pinta itestään niin mun taiteelliset värisävyt pääsee oikeuksiinsa =)
      Kiitos Nanette ja on siellä "stokkalla" kaikkee kivaa sellasta meitinnäköistä sisustusrekvisiittaa..

      Poista
    2. No voi sinua, kun mua kaupoillakin muistat :) Mutta ehdottomasti pitää mennä kattelemaan tarjontaa siis! Ja radio täytynee tarkistaa uudelleen,kun on nyt noin edukas! Ois niin suloisen iloinen ja kesäinen :)

      Poista
  12. Upea pöytä tuli ja sopii tuohon tilaan. Turkoosista on tulossa hyvää vauhtia minun lemppari väri jotenkin niin pirteän raikas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina T.
      Äitini on joskus pöydän jostakin hommannut ja talvella tyrkkäs mun mukaan. Aattelin, et ei hitto, taas rompetta nurkkiin, mutta mallailin pöytää ja aattelin, että kuistilla se on kiva, on hieman pienempi kuin edellinen pöytä ja nyt värin myötä piristys. Turkoosi on kyllä yks munkin lemppareista.. en vaan ole sitä aikaisemmin niin uskaltanut käyttää..

      Poista
  13. Todella ihana pöytä :) Ja radio samoin! Ostin mummolle samanlaisen, on kätevä ottaa mukaan kun lähtee ulos istuskelemaan. Kaunista kesänjatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.. juu radio on aikasta passeli - kevyt ja hyvä napata mukaan kun lähtee "rientoihin"..Samoin sinulle oikein kaunista kesää<3

      Poista
  14. Pöytä on niiiiiin hieno.Väri ihan just kiva.Oot kyllä aikamoinen taiteilija.Tuosta radiosta tykkään kans.Tommosen vois itellekkin haalia.Kivan ja viihtyisän kuistin oot tehnyt itelles.Ja Sulolle.
    Niin,kyllä muakin tökkii ja kovasti aina välillä.Säähän myö ei pystytä vaikuttamaan,mutta muihin asioihin kyllä.Ainakin antamalla mielipiteensä. Toivon sydämmeni pohjasta,jotta saat aurinkoa ja lämpöä.Sitä minäkin haluaisin tänne.Ja äkkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ärsyttää itseni kun koko ajan valitan säästä, mutta kun tää aika on niin lyhyt niin haluaisi nauttia auringosta sekä lämmöstä.. no, on vaan sopeuduttava=)
      Kiitos Jaana Kristiina sanoistasi<3

      Poista
  15. Hieno muutos pöydälle. Se krakleeraus vois näyttää hauskalta, mutta hyvä ilmankin :) Hienot nuo kynttilänjalatkin :) radiohan sopii pöydälle, kun nenä päähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija, pöydästä tuli kyllä pirtsakka ja tykkään itsekin.. pienillä jutuilla sai taas ihan toimivaa kalustetta.. eihän se paljoa vaatis jos sen krakleeraus aineen tuohon vetäsisi ja jos ei niin hyvä niin sitten taas uutta maalia pintaa, mut katellaan.. =)

      Poista
  16. Vastaukset
    1. Kiitos Riitta Sinikka, itse olet kyllä oikein värimestari<3

      Poista
  17. Kyl sie olet näppärä, ei olisi uskonut että tuosta alkuperäisasusta saa noin nätin pöydän, ja ihastuttava väri. Kuppi sopii siihen kun nenä päähän, hieno löytö. Taidan hankkia itsekkin jotain 'kesäturkoosia' näiden kuvien innoittamana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea kesäturkoosin metsästykselle.. on muuten kiva väri kesään.. Jos tykkää, niin indiskassa ainakin oli kaikkea kivaa turkoosina.. sieltä oikeastaan tää inspis lähtikin..

      Poista
  18. Ihailen tuota sun virtaa tehdä kaikkea. Upean värinen pöytä. Kesäflunssa verottaa omaa oloa, pätee niin muhun että lomallahan sitä tunnollinen työntekijä sitten sairastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taina ihanainen, muistappa, että olen itse nyt vuorotteluvapaalla joten täytyy nää päivät käyttää hyödyksi.. ei varmaankaan irtoo enään niin kiivaassa tahdissa kun taas työhön palaan - tosin koko ajan toivon, ettei mun tarttis.. Mutta kiitos sinulle - hei ja mä niin tunnistan itseni tuosta lomasairastelusta - sellasta se tunnollisuun tuottaa, mutta parannu pian niin saapi sitten oikeasti nauttia kesästä<3

      Poista
  19. Hieno pöytä ja sun idearikkaus! ; ) Sunkertomista on mukava lukea. Tänään sattui tietokone hyvälle tuulelle ja päästi mut kommentoimaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että kertomukset on mukavia.. itsestä välillä tuntuu, että rönsyilee ihan hirveesti eikä välttämättä ole sellaista "hienoa&puhdasta " kieltä.. No, ei täällä mikään ole - kaikki tällä pellolla pikkusen rönsyilee niin jatketaan samalla linjalla.. Kiitos Stiina ja taputukset koneelle jotta päästi sinut kommentoimaan=)

      Poista
  20. Sudilla saa aina ihmeitä aikaan - hieno lopputulos! Itselläni odottaa iso kasa puutarhakalusteita uutta maalia, pitänee pistää jälkikasvu maalaamaan... Kivaa tulevaa viikonloppua!

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. maalit ja muut sudittavat on kyllä niin pelastajia monissa jutuissa - helposti saa uutta vanhasta - tai toisinpäin=)
      Muksaa aikaa sinne Puumuliinkin!

      Poista
  21. Hei, aivan pakko kysyä, mistä olet hankkinut nuo ihanat ruusukuvioiset lautaset (hapankorppujen alla)?
    T. Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Minna<3 Hesyn entiseltä kirpparilta löysin kahvikupit lautasineen, pakko oli ostaa kun olivat jotenkin niin kauniit.. voisinkin postata niistä jonkun jutun..=)

      Poista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..