torstai 29. toukokuuta 2014

..Tannin turinat, Sulon sutinat..

Tervehdys,
elellään toukokuun loppua, miltein kesäkuussa - 
Ja niin on viluisaa, että torppakin on jo muutamana päivänä lämmitetty takan avulla.
Takkahan sijaitsee meitin olohuoneessa ja muutamalla pesällisellä antaa lämpöä ja hehkaa sitä jopa muutaman päivän. 
Porimatti on yläkerrassa, mutta sitä en sentäs laittanut porisemaan.
 Lisäpatterin laitoin, jotta poika tarkenee olla.
Takkahuoneessakin on takka, mutta se ei ole lämmittävä - enempi sellanen tunnelman luoja tai makkaraa voipi siinä tikunnokassa kärytellä.
Toisaalta oli aikasta mukava laittaakin hieman tunnelmaa kotiin. 
Kynttilöitäkin on mukava sytytellä.
Ulkona vihmoo tuuli ja sade - ei kiitos!
 Eilen käytiin meitin liiterissä (Lidl) ja siellä jakoivat tai siis sai ottaa mukaansa hieman jo nuutuneita tulppaaneita.
 Otin 2 kimppua - Isännälle ja mulle.
 Ei nää nyt niin kamalan nuutuneita ole - ihan nupussaan vielä, ehkä hieman lehdet kärsineet.
 No, kestää nyt minkä kestää ja kun ilmatteeksi sai.. niin tottakai!

 Mä olen niin ihastunut näihin lettupannuihin mitkä löysin meidän kierrätys-pisteeltä.
 Ovat mainioita kynttilä-alusia.
 Tähän pannuun muuten sopisi ne iikkean isommat tuikut - ne onkin päässeet loppumaan, jotenka tarttis kipasta siinäkin putiikissa..
 Kyllä sitten pannu pihisisi ja lämpöä tuottais!
 Sulo meinaa aloittaa myös bloggaamisen.. - on aivan nörtti - aina koneella..
Oiskohan Sulon sutinat - hyvä nimi blogille..?

Tällainen tirppu lensi ovelle - muutaman tunnin oli talonvahtina. 
Treenaili pyrähtäen siipiänsä. 
Mopo ajoi pihaan ja niin tirppu sai siivet allensa - onnea vaan hänen lennoillensa.
 Ei kyllä aavistustakaan kenen poikia tää on..?
 Että tällaisia Tannin turinoita tälle tortai-illalle - tosin mä olen koko päivän elänyt lauantaissa - Muksaa loppuviikkoa kaikille piipahtelijoille - Tanni

31 kommenttia:

  1. Oih, tuo uuni on Upea!! Ja Sulo niin Suloinen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuni ihan alkuperäinen talossa - jo vuodelta 1930 palvellut.. Sulo miettii bloginsa sisältöä..

      Poista
  2. Vaan ompa teillä komea kakluuni, ja niin upea vihreä väriltään.On onni omistaa uunit, meilläkin lämmitetään pönttistä,kosteuden poistamiseksi.
    Eiköhän toi ole räkätin poikanen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti on muuten räkätti, niitä tässä pyöriikin.. Juu, kosteus ei ole hyväksi talolle - onneksi on niin vanha talo, jotta joka kulmasta vihmoo niin ei ainakaan hometta pääse syntymään..

      Poista
  3. Komea uuni!
    Sulon sutinoita odotellessa :)

    VastaaPoista
  4. Olean kade uunista, porimatista ja takasta. Niih. Takkatuli on vaan niin uskomattoman ihana.
    Sulon sutinat vaan pystyyn :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elävä tuli on kaunista. Eikös tänä päivänä saa sellasia sisätakkoja jotka heti valmiita, eikä tartte suurempia remppoja edes tehdä..? kait.. Ja kivoja on muuten ne "tulikiikut" mitä voi pihalle laittaa - kauniita..

      Poista
  5. Ihanaa tunnelmaa siellä, vaikka en kyllä tykkää siitä, että tähän aikaan vuodesta pitää takkaa lämmittää, mutta minkäs tuolle säälle teet :/ Tuo lettupannu on kyllä mainion näköinen kynttilöiden alusta :) Mitähän Sulon sutinoihin kuuluisi?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan haukkuisi emäntäänsä, kun ei saa tarpeeksi rapsutuksia ja uloskaan ei pääse niin usein kun tahtoisi ja yölläkin se vaan nukkuu eikä yhtään leiki ja huutaa kamalasti jos pikkusen pottuvarpaasta nappasee.. pitäisi ruoka-arvosteluja viskassista ja gurmeesta ja jonkinlaista unipäiväkirjaa - silloin tällöin julkaisisi päivän spurtti-videon ja päälle venytys-ohjeet.. sen sellaista varmaan olisi..=)

      Poista
  6. Niin on komea uuni/takka siellä.Suorastaan häkellyttävän kaunis!!
    Kohta varmaan saadaan sulolta postauksia=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa Tuijalle jo mainitsin, mitä Sulon blogiin kuuluisi.. Arvostelisi varmasti kovasti ja ihmettelisi maailman meininkiä - miksei voisi otta rennosti - sillai kissamaiseen tyyliin..kaikki ajallaan..rennon letkeetä mietiskelyä..

      Poista
  7. tuo liiteri on kyllä kiva kun sieltä saa aina välillä mukaansa vaikka sun mitä kivvaa. viimeksi jakovat meille suklaata. ota niin paljo kun haluat ja minähän otin 12 pussia :D *röyh*

    ihanan näkönen uuni siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liiteri on kyllä hyvä mesta - juu, ne jakaa aina silloin tällöin kaikenlaista asiakkaille - en kyllä muissa kaupoissa ole moiseen törmännyt. Hyvä kauppa muutenkin!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos Jenni - lisäsin sun blogin nyt vasta tuonne mun blogi-listaan - anteeksi kovasti kun näin kauan kesti - olisit huudellut, että nyt vauhtia siihen touhuun.. minä kun laitan tuonne kaikkien kirjautuneitten blogit..

      Poista
  9. Upea uuni! Täälläkin ke ja to iltana laitettiin takkaan tuli. Tänään onneksi ulkoilmakin on hieman lämmennyt :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, pikkusen oli lämpimämpi tänään eikä satanut - eiköhän tää tästä, ainakin lupailivay joa aurinkoa..

      Poista
  10. On kyllä majesteetillinen tuo teidän takka!! Ja plussana tietty sen tuoma lämpö :) Ihan pirun kylmä on kyllä ollut :(
    Ja tuo teidän Sulo :D Että siihen läppärille sitten itsensä tälläsi :D No mihin muuallekaan?!?
    Kivaa sunnuntaita !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskomaton katti - läppäri on sen lempimesta. Ja itse kun yrittää jotakin kirjotella yms. niin aina lähtee Sulonkin terkut.. Toivotaan, että saataisiin nopeasti kesä-ilmat takaisin.. miltein flunssaa pukkaa - vilustuu tällai kylmällä - hyi..

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Kiitos Katariina! Ja Tervetuloa.. piipahdin siellä "teilläkin" - onpa kaunis koti.. tarttee tulla uudestaankin selailemaan sun blogia!!

      Poista
  12. Pääsiäisen jälkeen Liiteristä sai ottaa pääsiäiseltä jääneitä yhden per nenä. Mies otti minttuhyytelöä ja se oli meidän suuhun aika erikoisen makuista. Kiukkuisena käskin miehen syödä sen hyytelön kun kerran tuhlasi siihen mahdollisuutensa vaikka suklaata ja marmelaadiakin oli tarjolla :D Terveisiä Sulolle; jahka hän saa mietittyä aiheet niin täällä on varmasti jo monta lukijaa valmiina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..minttuhyytelöä.. ja vaihtoehtona suklaata - nyt joku meni vikaan - ymmärrän oikein hyvin kiukun.. Heh - juu, Sulolla todella syvät pohdinnat käynnissä.. (koisii ketarat kohti kattoa kieli suusta pilkottaen - kissan elämää..)

      Poista
  13. Hei meil oli kolme vk tällä Oulussa niin saatiin puhtaaksi 430 euroa. Rahat menee naisten virkistymis matkaa joka on vielä hakusessa minne mennään. Lokakussa oli myös kolme vk saatiin sillon puhtaaksi 670 euroa ja käytiin sillä rahalla helsingissä lentokonella. Noi kirppikset ovat ihania paikkoja :) aarteita löytyy :) täl kyl ei oon nukkis juttuja oikein myynnissä harvoin löytään niin. Tässä olis tarkoitus lähtä kirppis kierokselle.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau - siis todella hyvät tienestit. ja toi on aivan mahtavaa käyttää rahat yhteiseen hyvään.. todella hienoa!! Mulla oli se viikko pöytä vuokralla niin voittoa tuli tuollaiset 120e ja myin hyvin pieneen hintaan ja oikeastaan meille todella turhaa tavaraa joten ihan hyvä niinkin. Pääasia, että saa tavaran kiertoon. Kirppisonnea toivotan kovasti sinulle Taina!!!

      Poista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..