tiistai 6. toukokuuta 2014

..pihatauluja..

Hei, eräs Ihanainen bongasi mun pihataulut.
Tässä sitten vinkki, miten mä niitä olen tehnyt.
 Meidän kukkakauppias käyttää tällaista paketointipaperia. 
Aikoinaan jo ihastuin kuviin ja niitä aina leikkelenkin säästöön tai käytän paperit kokonaisina esim. paketoinneissa - tulee kivoja puketteja.
Ja siis niitä tauluja olen tehnyt.
 Liiteristä on tullut ostettua laminointi-kone sekä laminaattipaperia.
 Leikkaa sopivan kuvan, laminoi, kehystää. 
Kirpuilta löytää edullisesti kehyksiä, mutta kyllä kait niitä joka huusholliin on kerääntynytkin.
 Puisia kehyksiä olen sitten maalaillut tai päällystänyt servietti-tekniikalla.
..tässä kuvassa oikealla jo muutaman vuoden ulkosalla olleet taulut (kesättalvet) ja nyt nämä 2 uutta..
 Laminaatti suojaa hyvin kuvaa kostealta.
 Aurinko on ainoa joka tietty haalistaa, mutta tää on lähes ilmaista puuhaa ja voipi aina mieltymystensä mukaan vaihtaa uusia laminaatti-kuvia kehyksiin.

 Ennenkuin en vielä omistanut moista laminaattikonetta niin päällystin kuvia kontaktimuovilla, mutta ei siitä välttämättä saa niin siistiä jälkeä..
.. minä ainakaan..
Olen myös laminoinut pitsipaloja sekä liinoja lasinalusiksi tai pöytätableteiksi, niistä tulee myös kivoja.
Miksipä sitä ei sisustelisi pihallakin tai parvekkeella, patiolla, terassilla jne..
Ulottuuko sinun sisustamis - intoilu neljänseinän ulkopuolelle..??
..Sulon suloiset unet..
..Taidan kömpiä Sulon viereen..
Tanni

27 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa paperia, siitä saa vaikka mitä. Ja kivaa uudelleenkäyttöä. Mulla on meneillään terassin sisustaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla taisikin olla ne mahtavat näkymät sieltä terassilta.. siinä kyllä luonto sisustaa ihan itsestään..

      Poista
  2. Ihania! Itse olen laminoinut ainoastaan pöytätabletteja :) Toki sisustaminen kuuluu myös puutarhaan, mutta tämän vuoden osalta se on vielä oikeastaan tekemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huhtikuu oli lämmin, mutta ei vihertävä, nyt vihertää mutta pirun kylmä - kuka sitä ulkosalla viitsii paleltua.. no, ootellaan niitä kelejä.. laminointi on aikasta hauskaa myös..

      Poista
  3. Kauniita tauluja! Sellanen laminointi-kone ois kiva, mut taitaa olla kallis...Kyllä mä mielellään sisustaisin ulkonakin enemmänkin, mut ois kiva, ettei kaikki aina kastuis...tää Suomen ilmasto on sellainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon omani olen ostanut Lidl-kaupasta ja oisko ollut siinä 12e. Ja tuollainen A4 koon paketti laminaattia maksaa noin 2e ja siinä on muistaakseni 100kpl, eli ei loppupeleissä ole kallista. Laminoin muuten myös joitakin kauniita kortteja sekä valokuvia. ei haalistu ja pysyy hyvinä.

      Poista
    2. No ei ole kallista!! En vaan oo koskaan sattunut näkemään kaupungin Lidlissä, tosin en oo kyllä sillä silmällä katsonutkaan...Täytyypä terottaa silmät :D

      Poista
    3. Niillä on niitä toimisto-tarvike kampanjoita ja silloin yleensä on.. =)

      Poista
  4. Kivoja ovat kyllä nuo taulut!
    Yritän kyllä panostaa tuohon ulkotilaankin,vaikkei siinä neliöitä niin hirveemmin olekaan. Mutta kummasti kivemmin sielläkin viihtyy,kun on nättiä ympärillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan sulla kiva partsi ja ne lasit kruunaa komeuden.. Mulle kelpaisi kahvitella siellä ja mikä sen mukavampaa olisi kesäloma-aamuisin kun sumpit juoda partsilla. Tosin ei sielläkään kylmällä viihdy<3.. meillä tuo kuisti toimittaa partsin virkaa..

      Poista
  5. Hienoja tauluja. Mun täytyis hommata myös laminointikone. Lidl:ssä niitä välillä myydään edullisesti. Kuten jo viimeksi kerroin, niin terassi, niin kaipais jotakin. Yritän siihen panostaa tänä kesänä vähän enempi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon koneen ostin Lidlistä - suosittelen.. on aika näppärä moneen. Itse olen muuten laminoinut lasten piirustuksia, niistä saa kivaa taidetta ja muistoja muistojen laatikkoon.. Ihan vaan teitin Nöppistä aattelin.. <3

      Poista
  6. Ihania tauluja!! <3 Kyllähän sitä mielellään ulkotilojakin sisustaa :) Täytyy vaan myöntää, et on tähän asti jäänyt vähemmälle huomiolle mut tänä kesänä meinaan laittaa jotain uutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli. Ja oikein mukavaa, että olet mukana tällä pellolla, linkitin sun blogin tuonne sivuun, jotta itsekin pääsen vierailemaan sun blogiin, mulla kun on niin hatara pää..
      No, varmasti sitten näen mitä kivaa sinä laittelet<3

      Poista
  7. Oho, enpä tiennykään että laminointikalvoja myydään Lidlissä! Elleivät sitten ole joku kausituote joita on vaan joskus harvoin..? Kone löytyykin jo omasta takaa, mutta kalvoja voiskin hankkia lisää. "Jos kerran halvalla saa". :D
    Pihajuttuja olis kiva tehdä, vaan kun asun rivitalon tyyppisessä asunnossa, jossa meillä on kaikkien yhteinen piha, ei viitti kauheesti sooloilla. Risuista oon väsänny tikkaat, mitä pitkin saa kasvit kiivetä mut siinä se. Sitten kun mulla on unelmieni talo maalla, pääsee luovuus kunnolla valloilleen! :)
    Tosi kiva idea kyllä sun pihataulut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näin on , että niitä liiterissä kampanja-aikoina myydään, eli ei jatkuvassa myynnissä. Mutta siellä olleet edullisimpia ja erikokoisina niin ei tartte tuosta A4 leikellä esim. valokuville tai korteille.. Joo, ja muhun nappaa myös tuo.."jos halavalla saa.." =)
      No, sinua ei sitten pidättele mikään kun saat sen oman "rintsikan" <3

      Poista
  8. Mä haluun tollasen härvelin kotiin! Olen joskus käyttänyt myös kontakti muovia. Sisustan koko pihaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Härveli" on kiva peli - kannatan ostamista =)
      On yllättävän monikäyttöinen.
      No, sinulla on kyllä niin mahtava piha kollaasi-seinineen ja asetelminenn.. huoh..

      Poista
  9. Kyllä ulottuisi pihallekkin sisustus jos tulisi lämmintä, mutta on toinen juttu eli tänä kesänä aloitan mökkeilyn siskoni mökillä..joten siellä voi tehä ja ideoida vaikka mitä..no kaikki riippuu siitä viihtyykö mieheni siellä..??? no katsotaan se on kuivanmaan mökki ja järvelle on sellanen vajaa kilsa..et ei kaukana kuitenkaan..no oman kodin takapihalle ruukuihin istuttelen kaiken mahdollisen ja kohta laitan muutens ämpäri perunaa kasvamaan....runkoruusun haluan ja nyt onkin tulossa takapihalle etupäässä ruusua...paviljongi on nyt hankintalistalla..Hyssss mutta mie en tykkää kun noi naapurit kulkee tosta meidän takapihan edestä joka päivä ja monta kertaa päivässä (ne vois mennä toistakin kautta) ja suoraan sanottuna olen kylästynyt heihin sillä meidän oma yksityisyys pihalla on pilalla ja mie en aina jaksa jutella haluan myös omaa rauhaa..he pääsisivät takapihalleen sisäkauttakin mutta ei pakko vaan kävellä meitin edestä..ja päät kääntyy aina meille istuttiin sitten sisällä tai ulkona, en mie kehtaa niille mitään sanoa..Tämmöstä taas ihana postaus jälleen ja kitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökki olisi kyllä kiva sisustettava. Joskus olen myös haaveillut sellaisesta vanhasta asuntovaunusta minkä sisustaisi oikein "karkiksi".. vois toimittaa kesämökin virkaa tuossa pihalla =)
      Naapurit ei kiva. Me myös tässä asutaan aika supussa naapureiden kanssa ja "ylänaapureilla" suora näköyhteys meitin pihalle ja tuntuu, että koko ajan kyttäävät mitä mä puuhastelen. Joskus on naapurin emäntä siitä sanonutkin, että miettivät mitä mä koko aja haahuilen pihalla.. Höh. mutta kun on kaikkea pientä puuhasteltavaa =)
      Itsekin viihdyn omissa oloissa ja kyllä nyt omassa kodissa pitäisi saada olla ilman jatkuvaa stalkkausta. Pihastasi tulee varmasti ihana paviljongin & ruusujen kera<3

      Poista
  10. Mikä mainio idea, kiitos siulle.

    VastaaPoista
  11. Juu tuttu kapistus ja kätevä.Ja siellä on ja pysyy;kuva.Pari vuotta ulkoilleet taulut on ajanpatinaa saaneet kehyksiin.Näyttää niin vintagelta.On kyllä somaa tuo kukkakauppiaan paperi.No,osasitpas senkin hyödyntää=)
    kyllähän sitä himosisustajan punainen lanka ulottuu pihalle asti.Nyt vaan lämpimiä kelejä ootellaan=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aitoa vintagea..=)
      kyllähän noissa aiemmissa tauluissa on enempi sitä jotakin kun ei ole ihan niin uuden näköiset kuin nämä. Kehyksistä sopivasti hilseillyt maali jne. Kuvat sopii kivasti tuohon istutuspöydän luukkiin.
      Niin, sinullakin on kyllä niin ihana se terassi, jotta vaan lämmintä saisi tulla<3

      Poista
  12. Kiva idea! Olen kyllä huomannut tuon laitteen liiterissä, mut en ole keksinyt sille itelle käyttöä. No nythän tuli siihenkin tietoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sopii aika monenlaiseen askarteluun ja päällystämiseen..

      Poista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..