tiistai 8. syyskuuta 2015

..muutama kuva..

Heippa,
tietsikka reistailee.
En saa auki jostain syystä uusia kuvia, mitä nappailin pihalta. 
Pysykäämme sitten edellisessä aiheessa.
 Betoni - kranssi kynttilän-alusena.
 Ja ruukun-alusena.
 Ja mukava sattuma. 
Vuosia sitten kirpulta löytynyt seinäkoriste, jossa oli peili keskellä.
 Peili rikkoutunut. 
Härpäke-kehys seilannut siellä täällä.
 Kokeilin, ja siihen kehykseen oli betoni-tauluni kuin tehty.
 Sattumalta aivan samaa kokoa.
Lisäsin patterivalot.
Kiva ikkuna-koriste hämärtyviin iltoihin.

Loppuun, mun sydän hakkaa miljoonaa, veri kohisee - pettymystä, suuttumusta, pelkoa - onko viha liian painokas sana..? 
En tiedä! 
Ristiriitaista!
Jaa, mistäkö tunteeni - kuulin juuri hallituksen aikeet leikkauksista - en vaan voi ymmärtää, en voi käsittää, mitä ne niljakkeet aikovat meidän pienituloisten/palkkaisten päänmenoksi.
 Lisät pois, lomarahat pois, karsitaan lomia ja vapaita..
Leikataan asumistukia, kelan-tukia..
Mihin tämä kaikki johtaa - kansa uupuu, herrat mässäilee - hyvä Suomi!
Ei mulla muuta!
- voikaa hyvin - Tanni

28 kommenttia:

 1. Jälleen niin yksilöllinen ja kaunis ikkunakoriste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää olikin mukava sattuma..kahdesta tuli yksi kiva koristus. Kiitos sinulle!

   Poista
 2. taas ihania juttuja..hmm täytyy kokeilla sitä sun joustolakana juttua tohon sohvaan..mie aikoinaan vannotin etten ota meille mitään sinistä mutta sohva olikin ilmainen..joten sen puoleen huolin sen..onneksi ei ole vihreä koska mie en vaan tykkää vihreästä kuin ulkona eli luonto. yleisimmät sohvat mitä annetaan on muutens vihreä tai sininen kolmantena on sit punainen..
  Niin justiinsa hallitus on nyt rokottanu oikeen kunnolla ihmisiä..ei tajua miten sitä pienituloiset enää pärjää saati perheelliset..ei uskalla ihan tässäkään sanoa mitä sitä ajattelee asioista mutta varmaan tiedät koska noin sanon mutta sanompa vaan et perseestä on nyt kaikki.
  Mukavaa keskiviikkoa sinulle ja jep, tee vaan valotaulu..helppoa ja näyttävää askartelua..tosin olisin halunnut omastani isomman vaan ei kirppiksellä ollu niin isoja kehyksiä mutta ihan laudastakin saa tehtyä kehykset ei tartte ostaa taidan itekkin tehä toisen vaikka makkariin :)
  Kiva ikkunakoriste taas sen näkee et mitään ei kannata heittää pois, ainahan me ideanikkarit keksitään rikkinäisillekkin tavaroille uusio käyttöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja<3
   Juu, mä käytin joustolakanaa sekä toisena vaihtoehtona oli ikean iso valkoinen parivuoteen päiväpeitto tai viltti. Toinen kun oli pesussa oli toinen aina käytössä..kätevää..=)
   Kyllä silloin on hyvä ottaa jos ilmaiseksi saa, näppärä ja kekseliäs kun olet niin loihdit taas jotakin oikein kaunista=D
   Purnata olisin voinut itsekin enemmän, mutta hillitse itseni ja räyhään sitten muissa yhteyksissä =D
   Mutta kyllä meitä nyt pahasti yritetään nujertaa..aivan kamalaa!!!
   Mutta yritetään jaksella, vai mitä<3

   Poista
 3. No kävipäs tsäkä tuon kehyksen kanssa. Istuu kuin nyrkki päähän! Ja nyrkillä olisikin tosiaan aihetta istua päähän. Vaikka olenkin vältellyt uutisia viimeiset viikot, näin myös eilen nuo leikkaus aikeet. Hyvin saadaan tällä mallilla laskettua naisten euro joka nyt 80senttiä - 60senttiin. Se politiikasta.. Hyvää viikko anyway; Äs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kovasti sinua viime iltana, voitko välttyä pommilta.. Voi.prkle! Riittääköhän tuo 60centtii.. en tiedä..tarttee lähtee pakolaiseksi jonnekin, sen verran v...ttaa tää meininki.. Mikäs ammatti seuraavaksi..hoitotyö ei nappaa kun ne pienetkin "edut" viedään..
   Lähetääks niitä banaaneja myymään sinne thaikkuihin..?

   Poista
  2. Mä mietin myös alan vaihtoa ja olen myös katsellut mollin sivuilta noita kotiavustajan hommia ulkomailta. tai sitten vois vaan nyt hannkkia tarpeeksi rikkaan miehen. Oliskohan se Hakkarainen vapaa? Sillä ainakin olis liksa kohdillaan, eikä varmasti laske nuo 2x3kk lomatkaan 30päivään... Voitasi vähän kierrellä Hakkaraisen kanssa muoilmaa.

   Poista
 4. Upeasti tuoksuherneet "istuu" kynttilän kans samaan aluseen ☺
  Ihanaa keskiviikkoa Sinulle Tanni ~♥~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos - tuoksuherneitä riittänyt asetelmiinkin,niin kovasti kukkinut tänä kesänä.

   Poista
 5. Voi miten kaunis ja miten loksahtikaan palaset kohdilleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikasta iloiseksi tulin itsekin kun kahdesta tulikin yksi kiva=D

   Poista
 6. Kaunis tuoksuherne!
  Ja upea ikkunakoriste valaisemaan syksyn hämäriä iltoja!
  Hienosti betoni sopii kehyksiin!

  Lempeitä syystuulia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuherne on ihan lemppari, siitä asti kun alkoi kukkimaan on tuoksuherne-kimppuja ollut maljakoissa ja jopa lahjaksi asti. Kaunis kiitos sinulle Susanna!

   Poista
 7. Voi miten ihana tuo "aurinko"-härpäke onkaan ja kyllä betonista tulee kauniita juttuja näköjään sisällekin.
  Samantapaiset ajatukset noista säästöistä. Ai palkaton loppiainen ja helatorstai, vai mikäsenyt olikaan. Miten käy muille lomille, jos ei ole vielä 38:aa päivää lomaa. Eipä tarvi sijaisuuksiakaan tehä enää, kun lomat vakkareilla vähenee. Eipä saa lisäliksaa viikonlopuistakaan, tekeeköhän niitä kukaan enää? Masentaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie!!
   Aattele, jouduttaisiin työtä tekemään ilman palkaa..mitä ihmettä..? Meidän ala kun ei ole muutenkaan niitä hyvin palkattuja ja työolotkin on mitä on..ja vuodesta toiseen on hoito-ala joutunut säästämään ja tiukentamaan tahtia, niin nyt sitten vielä palkat ja lomat pois..Kyllä tää vaihtaa alaa jos nuo kaikki hallituksen puheet toteutuu..huhhuh sanon minä.. Rankan hoivatyön tekijöillä pitäisi lomat olla tarvittavan pitkiä palautuakseen, sanon vaan, että tämä sairastuttaa duunarit.. Masentaa muakin..

   Poista
 8. ♥oi mitä ihanuuksia! Tykkään niin paljon!

  VastaaPoista
 9. Ihanan olet taas tehnyt kiva että kauniitakin asioita löytyy, pakko tohon säästöpolitiikkaan kommentoida että en vaan ymmärrä mitä säästöä tuo se että ihmisest pakotetaan kipeenä töihin ei ole varaa sairastaa, ja monet hoitoalan työt vielä altistaa niille sairauksille, ( esim. päiväkoti) eli sinne vaan töihin itseään tartuttamaan ja sitten palkatta sariastat, toinen vaihtoehto että tulet sairaana töihin tartutat kaikki ja sitten monet kotona hoitamassa sairaita lapsia, se että moni voi sairastumisien jälkeen joutua toimeentulotuen luukulle tasottamaan talouttaan ei varmaan vientiä helpota, tuo 38 lomapäivääkin tulee vasta 15 vuoden jälkeen jolloin sitä hommaa on taottu ihan riittävästi ja vielä monta kymmentä vuotta edessä eipä sitä sipilä tai soini tajua että henkisesti ja fyysisesti raskas työ vaatii palautumista ja näin ollen sairastaminenkin vähenee kun saa palautua, ja kuka lähtee kohta enää lähihoitajien hommiin jos kuitenkin joudut turvautumaan toimeentulotukeen jos vaikka tarttuu flunssa töissä itselle kun hoitaa niitä potilaita, enkä itse haluisi olla sairaalassa potilaana jos sairaanhoitaja oksentaa samassa tilassa koska ei ollut varaa jäädä kotiin, no ainakin vanhainkodeissa kun vanhukset saa sitten kaikki pöpöt niin kato käy ja taas säästetään vai mitä, niin idiootti meininkiä!!!!!!
  T :M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut niin totta! Henkilöstöä on jo nyt niin vähän, että hoitajia on kipeenä töissä ja moni ajattelee, että ei voi jäädä pois, kun se ennestään rasittaa työyhteisöä. Saatikka sitten kun hallituksen aikeet tulisi voimaan. Sairastelu ja tartunnat jylläisivät, ja ne pienetkin toipumis-lomat vietäisiin pois, ei se ainakaan ihmisen jaksamista edistä, saatikka eläke-ikään asti jota korotetaan jatkuvasti, mutta sitä ne taitavat haluta, että saappaat jalassa täältä lähdettäisiin, niin työikäiset kuin ne vanhukset tai muuta sairaat ja toipilaat..ei tartte maksaa eläkemaksuja, eikä sairaspäivärahoja kun kansa kaatuu..otetaan lisää väkeä sitten tuolta muualta maailmasta. 38 lomapäivää olisi luxusta, sitä en ole itse vielä ansainnut, keväällä tulisi 15vuotta täyteen. Ja niin kauan kuin itse olen alalla ollut, on vuodesta toiseen kiristetty ja säästetty - eikä loppua näy. Ymmärrän, että jotakin on tehtävä,jotta sitä taloutta saataisiin paremmaksi, mutta tämä ei ole oikea keino!
   Niin idioottimeininkiä!!!
   Kiitos M<3
   Ja tzemppiä sinne teillekin<3

   Poista
 10. Ihania betonitöitä! Tällaisia kuvia ja juttuja lukee mielelään raskaan työpäivän jälkeen. Vihaksi pistää hallituksen säästötoimet! Vaan, kun ei saa hoitajat mennä kaikki kerralla lakkoonkaan. Jossain yleisöpalstalla oli kommentti, että ei hoitajat voi enää kiirettä valittaa, kun lomat lyhenee on töissä enemmän tekijöitä, just näin..Nyt jo saa tehdä töitä ilman taukoja ja nyt ei enää korvauksiakaan saisi ja lomatkin lyhenisi. Itsekin olen saanut voimia siitä, että vuoden päästä sais pitkän kesäloman, just joo. Onneksi opiskelen uutta ammattia työn lomassa, jos vaikka siitä sais yhtään helpotusta. Kun kuulin nuo hallituksen suunnitelmat, päätin, että kun vielä hoitajallekin lakisääteiset tauot kuuluvat ne myös pidän. Tässä kuussa on vielä työpaikan omat säästötoimet käsillä ja se tietää taatusti resurssien karsimista, eli käsipareja vähennetään taatusti..kuka jaksaa?? Eräässä palaverissa luottamusmiehemme antoi voimia sanomalla, että olkaa tyytyväisiä, että teillä on töitä!! Kiitos kannustuksesta!! Näillä mennään. Tehykin on niin hiljaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko se on yrittää luoda jotakin nättiä ympärillensä, jotta jaksaisi ja minulle se puuhastelu ja käsillä tekeminen on terapiaa raskaalle työlle! Saa ajatuksia hetkeksi edes pois työkuvioista.
   Samoin, minulla olisi ensi vuonna mahdollisuus saada tuo 38 lomapäivää ja se on yksi voimavara tässä kaikessa ollutkin. Ihan voi tulla kyseenalaistavat ihmiset katsomaan sitä 24/7 pyöritystä kiireen keskellä ja tuomaan omat kätensä avuksi - ilman korvausta, katsotaan sitten miten suu pannaan. Työmme on vastuullista ja ihmishengistä on kyse, on reagoitava nopeasti ja otettava kaikki resurssit itsestään irti, jotta hoidettava ihminen saa sitä hoitoa kun hän tarvitsee juuri sillä hetkellä. Uutta ammattia kait tässä itsekin joutuu miettimään, kun vain voimavaroja löytyisi uuden opetteluun ja sitä taloudellista turvaa opiskelun ajaksi. Hoito-alalle en kyllä jäisi, on tää niin nähty ja niin paljon minulta ei kutsumusta löydy, jotta ilmatteeksi alkaisin työtä tekemään. Meillä suurempi pomo sanoi kaikesta, että "asennetta, asennetta, kaikki on vaan omasta asenteesta kiinni, jotta ne työt hoituu kiireessäkin"!! - paskat tässä enään asenteet auta. Asennetta on se kun pidetään puoliamme ja oikeuksistamme kiinni. Itse kuulun Superiin ja rautatientorille matkani ensi perjantaina käy. Mutta totta, ihmeen hiljaa on Tehy ja Super olleet..olisko tyyntä myrskyn edellä, vai eikö pidä puoliamme..mutta me jäsenethän se liitto ollaan!!
   Tzemppistä sinulle myös!!!

   Poista
 11. Kauniita juttuja olet taas tehnyt!!
  Aivan järkyttävän typeriä nuo hallituksen päätökset, huh huh !

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti<3
   Mukavaa kun piipahdit ja jätit viestiä=)

   Poista
 13. Oi jee, mitä juttuja!! Tuo valotaulu on kyllä on todella upea. Kyllä olen myös huolissani katsonut noita kaavailtuja leikkauksia ja koskeehan nuo loma-ajan lyhennykset myös minua. Vaikka on 38 pvää lomaa, niin se ei enää minulle riitä, vaan otan puolet lomarahoistani vapaaksi, jotta jaksan. Katsotaan, mitä siitä kehittyy... mukavaa tulevaa viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä hurjalta jos vievät jo ansaittuja lomia yms...toiv. kaikki kääntyy vielä parhain päin..Kiitos Liisa<3

   Poista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..