maanantai 24. elokuuta 2015

..kukkii..

Tervehdys,
saatiinhan me sitä lämpöä ja aurinkoa.
Auringon voimalla lähti lopulta joitakin istutettuja kasvamaan.
 Liljoja ja tuoksua. 
Nämä on kaikki niitä liiteristä ostettuja sipuleita.
Tänä kesänä muuten opin mikä on liljakukko.
 Olen kullut siitä puhuttavan, mutta mulla ollut hajuakaan mikä se kukko on ollut..no, nyt tiedän.
 Oppia ikä kaikki, vaan miten se menee.
 Unikon siemeniä sain työkaveriltani ja niitä sitten aika myöhään kesäkuussa laittelin ruukkuun, mutta kyllähän ne sieltä sitten kasvuun lähti.
Niin kauniita!
 Onnenapilan vai käenkaalin mukuloita myös kesällä ostin pussillisen ale-laarista, sainpas senkin sitten kasvuun.
Ilo on kyllä iso kun onnistuu kasvattamaan jotakin, minäkin kun olen tällainen aloitteleva/kokeileva "tarhuri".
 Leimukin kukkii.
 Keväällä laitoin pinkkii leimuu tuonne viereen hieman väriä tuomaan, mutta se ei vielä ole innostunut.
 Ehkä ensi kesänä sitten.
Syssyn puuhasteluihin kuuluu myös tämän penkan raivaaminen. 
Ahtaaksi käynyt.
Ja tällaista keltaista kukkaa puskeva puska on ilmestynyt takapihalle.
 Mikä tää on..?
Ihan joku rikka vai jokin jonka voisi antaakin kasvaa.
 Kamalasti tekee kyllä uutta versoo koko ajan, että kova on leviämään. 
Yritin jo tuolta guuglelta etsiskellä, mutta ei natsannut etsintä.
Tietäiskö joku..?
Ihanata uutta viikkoa kaikille - Tanni

18 kommenttia:

  1. Kukkien kauneus on vaan niin sykähdyttävää <3 Kiitos kuvista!

    VastaaPoista
  2. Hienoja liljoja oot istutellut! Ei oo kukot kaikkia syöneet :) Hienosti nuo unikot astiassakin kasvaa. Ei oo tullu kokeiltua astiassa.
    Jotenkin tuosta alimmaisesta tulee alpi mieleen. Joku villinä kasvava alpi on mulle pesiytynyt, eikä sitä saa pois. En ole tuosta sun kukasta ihan varma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Katselin alpien kuvia nyt ja näyttäis ranta-alpilta..mutta varma en ole.. annan nyt kasvaa ja seuraan josko siitä kiva puska tulis.. Kiitos Emilie vinkistä!

      Poista
  3. Minulla ei paljoa kukkia ole no ruusuja ja nekin täydessä kukassa, vaan laitoimpa laventelia kasvamaan ja ne epäonnistu totaalisesti kasvoi vaan hennon henotoja varsia jotkla kastellessa kaatui eikä jaksanu nousta..no en nyt sitten saanut tuoksuvaa laventelia tuoksupussiin höh..no kait mie ostan sellaisen niin jos niitä myydään enää missään :) ai joo pelargoniat kukkii upeasti ja petunia muita ei sit olekkaan..
    Komeita kukkia sinulla ja kesä huh sanon mie tolle helteelle onneksi se syksy on tulossa sateineen..mie tykkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla laventelia sinisenä sekä valkoisena ja rönsyää ruukuissa. Tykänneet ilmeisesti paahtavasta auringosta. Itsekin niistä sitten tuoksupusseja teen. Yritän myös saada talvehtimaan, mutta saas nähdä kun en ole vielä saanut pelargonioitakaan säilymään talven yli..vaikka kuulema helppoa olis=D
      Aina vaan ei voi onnistua.

      Poista
  4. Ihanaa kun kesä sai jatko aikaa :) Komiat on piha kukkasi ♥ Tähän aikaan vuodesta on ilo kun kesä viivästytti kasvukautta ja nyt syksyä ootellessa saa nautia pihan väriloistosta...tai no meitin pihalla kukkii melkein vaan vaaleanpunaisena kaikki ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, katselin viime vuoden pihapostauksia ja kaikki kukki jo paljon aikaisemmin, mutta tämäkin sopii hyvin, että myöhäisempänäkin aikana saa nauttia.. Vaaleanpunainen on hyvä väri<3

      Poista
  5. Kauniisti sinunkin liljasi kukkivat. Minäkin ostin liitelistä muutamia ja kaikki lähtivät hyvin kasvamaan. Minun viimekesänä istuttamani syysleimut kukkivat myös upeasti. Kyllä tuo sinun keltainen mysteerikukkasi taitaa olla tarha-alpi, joka on kova leviämään. terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Emiliekin tuolla huikkasi alpista ja taidan itsekin nyt sen puoleen kääntyä, kun kukka niin samanoloinen. Nyt opin senkin, että alpeja on niin montaa lajia..=D
      Lidlin sipulit on kyllä hintansa väärti, kaikki mullakin lähtenyt kasvuun ja kukkimaan..nyt innolla odotan koska tulee syys-sipulit yms. lidliin myyntii.

      Poista
  6. Ihania liljoja! Harmittava tuholainen on liljakukko, onneksi meillä ei vielä ole (koputan puuta) .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ja toivottavasti ei sinne tulekaan! Liljakukko parkkeeras meitin penkkiin ja tuhoja saanut aikaiseksi..mutta onneksi nyt jotakin kukkaa pukkaa.. Inhottavia kaikki tuollaiset kukka-tuholaiset!

      Poista
  7. Samaa mysteeripuskaa olen yhdessä pihassa katsellut, kivan näköinen ja ainakin siellä näyttää ihan istutetulta. Vaan nimeä mietin ja täällä piipahtelen, josko joku olisi sen jo kertonut :) Ihania kukkia kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, on se hauskaa kun yhtäkkiä ilmestyy jotakin mitä ei ole ollutkaan..vai olenko vaan aina liian innokkaasti repinyt lkaiken mahdollisen rikkaruohoina pois..tiedä tuota..mutta tuolla Emilie sekä Liisa kertoi, että olisi alpi. Guugletin alpin ja sieltä löytyikin aikasta montaa eri lajiketta alpeja, enkä ole edes tiennyt, että niitä on niin montaa..no, taas opin..mutta veikkaa, että tää mikä meillä rönsyää olisi ranta-alpi, mutta annan nyt puskan kasvaa ja seurailen, minkälainen siitä tulee..ehkäpä sitten taas kerron siitä=)

      Poista
  8. Liljat ovat niin majesteetillisen upeita! Epäilen, että samaa keltakukkaista tunkee omassa liljapenkissäni ja olen ne nyppinyt rikkaruohoina pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, liljan kukat on kauniita tuoksuineen, mulla nyt vaan hieman kärsiviä kun se kukko pääsi tekemään tihutöitänsä, kun en ymmärtänyt mikä se on..oikeesti luulin, että se oli joku leppiksen kamu ja hyväntahtoinen =)
      prkl!

      Poista
  9. Liljakukko ilmestyi meille..ja heti sitä tajunnut..luulin leppäkertun kaveriksi=D..hitto..sai tuhoja aikaiseksi..mutta muutama kukka nyt onneksi kukkii. Kiitos Ma-Te.

    VastaaPoista
  10. Liljakukkoa ei välittäis edes tuntea. Meillä tosin ollut vaan yhtenä kesänä pari ja hävitin kans kun tajusin mitä ovat.

    VastaaPoista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..