lauantai 30. kesäkuuta 2012

..sinappikemistit..

 ..``Piparijengi`` kokoontui taas, siis se ryhmärämä joka Joulun alla rakentelee piparkakkutaloja jo perinteisin menoin..piparitalkoot.

Viime Jouluna alettiin puhumaan siitä että olisi mukava väsätä jotakin yhdessä näin kesäaikaan - ja siitähä se idea sitten lähti - duunataan KESÄSINAPPIA!!
 ..Tarkoituksemme oli että sinappikemistit kokoontuisivat jo hyvissä ajoin ennen Juhannusta jotta sitä rillimakkaraa voisi dipailla omatekemäsinappiin - No, jälleen kerran tullaan siihen että noi Duunit häiritsee tätä vapaa-ajan viettoa sekä itsensä toteuttamista siinä määrin että minkäänlaisia mahdollisuuksia siihen ei ollut, mutta pare myöhemmin kuin ei milloinkaan ja nyt pääsi kemistit tosipuuhiin..
 ..Yllätyimme kaikki siitä kuinka "helppoa" sinapin tekeminen oli!
  kenelläkään meistä ei ollut aikaisempaa kokemusta.. Googlettamalla "sinappi" löytyi ainaskin noin miljoona erilaista reseptiä - huhhuh! Tsekattiin pääpiirteittäin missä järjestyksessä edetään Mutta mikäs siinä ja eikun tekemään..
 Eli kaikkihan lähtee sinappijauhosta ja mausteista joita käytettiin oli valkosipulii, hunajaa, konjakkii, chiliä, mangososetta, erilaisia pippureita ja maustesekoituksia.. jne jne..
Jokainen meistä sitten lähti sekoittelemaan sitä omaa sinappiaan ja huh - vieläki on kieli hellänä, koska sen verran tuli maisteltua erilaisia versioita sekä variaatioita ja sen sopivan maun löytämistä siihen omaan sinappiin - onneksi oli olutta!!!
 ..Ja kun sinapit olivat valmiit niin pitihän niitä perinteitä kunnioittaa eli toki grillattiin, syötiin, juotiin, saunottiin ja parannettiin maailmaa aamu 07 asti..

..Kiitos taas osallisena oleville sinappikemisteille ja myös valokuvaajalle - mun kamera oli hukassa - joka tosin 2päivää myöhemmin löytyi autosta - oli jäänyt sinne jo ennen Juhannusta - silloinkin kuvasin eräitä toisia Rillibileitä tosin ne järjestettiin duunissa asukeille..  Ei muuta ku Rillaamaan!!!


Oikein hyvää viikonlopun jatketta kaikille tutuille ja tuntemattomille..Voikaa hyvin -  Tanni

2 kommenttia:

  1. Mikä loistava idea kerätä kamut ja tehdä sinappia ja parantaa maailmaa Larsenilla aamun asti :D Vai anoppikin sai oman :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos..aina on syytä juhlaan ja jos ei niin keksitään syy.. Niinkuin poikani 15v totesi "että ei kai sitä sinappii tarvii tehä jos haluaa dokaa" niinpä..

    VastaaPoista

..kiva kun piipahdit, viel´ kivempi kun jätit viestin..